Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mazsolás zsömle

Mazsolás zsömle
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még két részre oszthatjuk, kúpot formálhatunk belőlük, és egymáshoz nyomhatjuk őket úgy, hogy szívforma jöjjön létre. 180 °C-on kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Elkészítés lépései: 
Mazsolás zsömle elkészítésének 1. lépése
1
Mazsolás zsömle elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
25 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g búzaliszt
  • 220 ml tej
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • 80 g vaj
  • 80 g cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vaniliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • rumos mazsola (egy estére áztassuk rumba a mazsolát)