Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Minden nyersanyagot mérj ki és egy robotgépben dagaszd ki alaposan! Egy lágy tésztát kell készíteni! Letakarva keleszd 30-40 percet, majd 50 g-os darabokra gombócozd ki a tésztát! Előmelegített gofri sütőben süsd aranybarnára! Jó étvágyat kívánunk!
Töltelék elkészítése: A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával. A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport. Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki. Tészta készítése: A margarin kivételével…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával. Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára…
A gyümölcsök és magvak kivételével mindent készíts elő és alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén keverd bele a gyümölcsöket, magvakat. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 1 órát. Kelesztést követően oszd 2 felé a tésztádat és gömbölyítsd fel, majd képezz a közepébe egy lyukat. Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és…
Mézeskalácsos krém (tésztába): A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval. Almás töltelék (tetejére): Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is. ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet. A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel. Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel. Sütőpapíros lemezre…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát. Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 30 percet. A tésztagombóc közepébe készíts egy mélyedést, amit egy apró darab vajjal és kristálycukorral tölts ki. A végső kelesztés kb. újabb…
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig. 40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj. Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig. Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
A hajtogató margarin kivételével készíts egy rugalmas hűvös tésztát és letakarva pihentesd hűtőben 30 percet. A hajtogató margarint nyújtsd ki és csomagold bele a tésztába, majd hajts egy dupla hajtást és ismét tedd hűtőbe 15 percre. Ismételd meg a hajtást és újra tedd a hűtőbe 30 percre. A tésztát nyújtsd…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.