Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, és jól kidagasztjuk. Ruhával letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt, három egyforma darabra vágjuk, és megformázzuk. A formázás itt nézhető meg videón: A megformázott bagetteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és letakarva ismét a duplájára kelesztjük. Éles késsel, vagy pengével bevagdossuk, és vízzel lespricceljük, vagy vizes…
1. Langyos enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a tojást, sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és lágy tésztát gyúrunk. Alaposan dagasztjuk. 3. 2 részre osztjuk, mindkettőt lapra nyújtjuk, a tetejüket bőségesen megkenjük olvasztott vajjal. 4. A lapokat rétes mintára feltekerjük, utána…
A lisztet egy tálba szitáljuk és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez a tojással és sóval együtt. Ezután egy csomómentes tésztát gyúrunk belőle, alaposan dagasztjuk, lisztezett tálban kelesztjük. Ebből a tésztából…
Megdagasztjuk a tészta hozzávalóit , és a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és az egyik felét kinyújtjuk egy 30 cm átmérőjű körre. A maradék tojássárgáját pici tejjel felverjük, és megkenjük vele a tésztát. A reszelt csoki eloszlatjuk a tésztán. Fahéjjal, cukorral is megszórhatjuk. A tésztát 16 egyenlő háromszögre…
1. 2,5 dl kézmeleg vizet mérjünk egy pohárba és mérjük bele a sót, majd alaposan keverjük el és tegyük félre 2. mérjük egy nagyobb csuporba a 2 dl tejet, melyet előtte mikróban megmelegítünk (nem forróra, csak langyosra vagy enyhén melegre!) 3. morzsoljuk bele az élesztőt és jól keverjük el, majd…
Elkészítés: 1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, enyhén cukros tejben. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. 4. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukros tojást, felfuttatott élesztőt. 5. Csomómentesre alaposan eldolgozzuk, ne sajnáljuk az időt a dagasztásra! 6. Kelesztjük, amíg duplájára nem…
A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleöntjük a lisztet, cukrot, sót, citromlét, olvasztott margarint, a tojássárgákat és a megfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és kb. 30 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát, még 10 percig kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát, kettévágjuk, mindkét felét még 9 darabra osztjuk,…
A krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörve hűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel. A lisztben elkeverjük a sót, az áttört krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, olajat és végül az élesztőt is. Nem túl kemény tésztát gyúrunk és meleg helyen, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Most 8-10…
Egy nagy bögrében simára keverjük az élesztőt a tejjel és cukorral, hozzászitáljuk a lisztet; felfuttatjuk. Mély tálban összedolgozzuk a lisztet a megkelt élesztővel, hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, mazsolát, tojások sárgáit, a vajat, cukrot, sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját – a tésztát alaposan kidolgozzuk. Zsiradékkal vastagon…
A tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, majd langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, a porcukrot, tojást, s legvégül az élesztős tejet lassan adagolva kalácsszerű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap két részre vesszük, mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és nyolc…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a tojást. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 3. Kb. két percig dagasszuk a tésztát, majd adjuk hozzá a mazsolát. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 3. Dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki. 4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.