Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben 1 ek. cukorral felfuttatott élesztőt, a 30 dkg finom és a 20 dkg rétes lisztet , és alaposan kidolgozzuk Két részre osztjuk a tésztát az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy zsírozott, lisztezett (1 ek zsír ,3 ek liszt )…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel, az átszitált liszttel, a sóval és az olajjal puha tésztát gyúrok, amit letakarva 1 órán át kelesztek. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, ráterítem a sonkaszeleteket, rászórom a reszelt sajtot és szorosan feltekerem. Sütőpapíros tepsire fektetem, tojássárgával lekenem és 176°ra előmelegített sütőben 30-40 perc…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. A…
A langyos tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot, és a 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk benne. Az 50 dkg lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzátesszük a tojás sárgáját, az 1 teáskanál sót, és összedolgozzuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a lágy 5 dkg vajat. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá,…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
Az almákat előkészítem, meghámozom, kiszedem a magházat, és hogy ne barnuljon, citromos vízben félreteszem. A tejfölben elkeverem a porcukrot, és az élesztőt. Félreteszem, míg a tésztát elkezdem összeállítani. A liszthez hozzáadom a sót, majd elmorzsolom a vajjal, mintha omlós tésztát készítenénk. Ha meg van, hozzáadom a tojásokat, és az élesztős…
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük…
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban. A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem,…
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük. 2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn. 3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 4.…
A sütemény részét nagyon gyorsan el lehet készíteni, így hát kezdjük el a krémmel. Egy fazékba öntsük a tejet, és adjuk hozzá a 2 tojást, a 2 evőkanál lisztet, az 1 pohár cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot. Keverjük alacsony hőfokon, amíg besűrűsödik és forró lesz. A forró krémhez…
Az élesztőt megfuttatjuk enyhén cukros, langyos tejben. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat (margarint is használhatunk), juhtúrót, 3 tojás felvert habját és az előzőleg felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, hagyjuk kelni (kb. 30 p.). Ha megkelt, egy 28 cm átmérőjű kikent tortaformába helyezzük, a tetejét megkenjük tojássárgájával. 180° sütőben 25-30…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.