Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Almás táska

Almás táska
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, dagasztjuk majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Töltelék elkészítése: az almát a vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük. Tehetünk bele kevés citromhéjat is. És ezzel töltjük a batyunkat.
Elkészítés lépései: 
Almás táska elkészítésének 1. lépése
Elég nagy adag lesz belőle, én ezért mindig kétféleképpen szoktam elkészíteni. Most fahéjasan készítettem el a másik felét. Ugyanúgy kinyújtottam a lapot, olvasztott vajjal megkentem és cukros fahéjjal vastagon megszórtam. Feltekertem és mint a kakaós csigát szeleteltem, tojással és tejjel megkentem a tetejét és sütöttem. Jó étvágyat kívánok hozzá. :-)
Elkészülési idő: 
45 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 1 kg liszt,
  • 2 dl étolaj,
  • 5 dl tej,
  • 5 dkg budafoki élesztő,
  • 1 csomag élesztő,
  • pici só,
  • 3 ek cukor,
  • 1 kg alma reszelve,
  • diónyi vaj,
  • ízlés szerint cukor,
  • ízlés szerint fahéj