Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Bajnokok perece

Bajnokok perece
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel, kolbászkarikával, mákkal vagy éppen szezámmaggal. Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. A sütőt közben 250°C-ra melegítjük, és 10 perc alatt megsütjük a pereceket. Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a tepsit sütőből, és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot a perecekre, majd 1 percre visszahelyezzük őket a sütőbe.
Elkészítés lépései: 
Bajnokok perece elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
10
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g BL55 liszt
  • 50 g Budafoki Élesztő
  • 15 g só
  • 5 g cukor
  • 150 g sertészsír
  • 1,5 dl víz
  • Felületre (pancs):
  • 100 g BL55 liszt
  • 30 g só
  • Víz: sűrű palacsinta tésztaszerű állag elérése a cél.