Házi kenyér

Házi kenyér
2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk. Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk. Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral kibélelt, majd bőségesen lisztezett tepsibe tesszük. Kelesszük langyos helyen, majd vizzel lekenjük, 3 helyen bevágjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 1/2 órát erős lángon sütjük, majd lejebb vesszük és még fél órát tovább sütjük. Ekkor már kész a kenyerünk! Vizzel ismét lekenjük és szép fényes lesz a héja. (lehet ízesíteni magvakkal, tört burgonyával vagy pehellyel ízlés szerint) Jó étvágyat!
Elkészülési idő: 
2-3 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 14 g Budafok élesztő
  • 19 g só
  • 4 dl langyos víz
  • 770 g liszt