Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Karácsonyi fánk

Karácsonyi fánk
A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Szétválasztjuk 10 dkg-os darabokra, a darabokat 4 egyenlő részre osztjuk és kalácsfonással befonjuk őket. 1 óráig pihentetjük. Majd kivesszük és hagyjuk a fánkokat bebőrösödni (kb. 10 perc). 170 fokos kókuszzsírban megsütjük őket úgy, hogy az 1. oldalát 3 percig, a 2. oldalát 2 percig végül újra az 1. oldalát, ezúttal 1 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Tetszés szerint töltjük és díszítjük.
Elkészítés lépései: 
Karácsonyi fánk elkészítésének 1. lépése
1
2
Karácsonyi fánk elkészítésének 2. lépése
3
Elkészülési idő: 
1-2 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 1000 g finomliszt
  • 50 g friss Budafoki élesztő
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g só
  • 150 g margarin vagy vaj
  • 5 g narancshéj
  • 50 g karácsonyi fűszerkeverék
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 4 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • Töltelék:
  • Ízlés szerint lehet: meggyes-mákos, fahéjas-túrós, csokikrémes, karamellapudingos, mákos vagy diókrémes.