Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Pizzás és spenótos csigák

Pizzás és spenótos csigák
A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk. 1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk. 2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot és alaposan nyomkodjuk ki. A juhsajtot kockázzuk fel, a fenyőmagot enyhén pirítsuk meg. Keverjük össze a hozzávalókat, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Végül kenjük a tölteléket a tésztára. A tésztát hosszában tekerjük fel, és vágjuk kb. 3 cm vastag darabokra. Kenjük ki a muffinformát vajjal, helyezzük bele a csigákat és 180 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Elkészítés lépései: 
Pizzás és spenótos csigák elkészítésének 1. lépése
1
Pizzás és spenótos csigák elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
25 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 600 g liszt
  • 15 g tengeri só
  • 20 ml olívaolaj
  • 15 ml tej
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 400 ml víz
  • Töltelékhez:
  • Paradicsomszósz, sonka, sajt, paprika vagy Fagyasztott spenót, juhsajt és fenyőmag