Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sajtos-kolbászos perec

Sajtos-kolbászos perec
A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. 1 órára félre rakjuk pihenni. A töltelékhez való kolbászt ledaráljuk, ezután kisujjnyi vastag hurkákat készítünk belőle (10 darabot) és a hűtőbe rakjuk. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, az így kapott darabokat kb. 3 ujjnyi vastag és 40 cm hosszú darabokra nyújtjuk és mindegyikbe helyezünk 1 csíkot a kolbásztöltelékből. A megtöltött tésztáinkat feltekerjük, párszor sodorjuk és perecet formálunk belőlük. Ezután megkenjük tojással, 30 percig kelesztjük. A megkelt, nyers pereceinket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, újból megkenjük tojással és beszórjuk sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
1
Elkészülési idő: 
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss Budafoki élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 tk só
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • Töltelék:
  • 50dkg kolbász
  • Lekenéshez:
  • 1 tojás
  • 10 dkg gouda sajt