A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a csigákat, és előmelegített, légkeveréses sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütöm.
Az olvasztott vaj kivételével mindent összedagasztok. Néhány perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, és tovább dagasztom a tésztát. Ezután duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztok 5 dkg vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Meghintem cukrozott kakaóporral jó bőven,…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olvasztott margarint és alaposan kidolgoztam a tésztát.Letakarva,meleg helyen kb. 1 órát hagytam kelni. Miután megkelt két részre osztottam és kör alakúra nyújtottam a tésztát.Pizzavágóval…
Elkészítés: A tejfölt egy tányérbe öntve tedd a mikróba egy percre, és langyosítsd meg. Ezután keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Itt fontos, hogy friss élesztőt használj, mivel ez a gomba szerves anyag, így gyakorlatilag a cukorral megetetjük, ettől lesz levegős a tészta 🙂 Egy nagy tálba…
1. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, az élesztős keverék és a maradék tejet. 3. Csomómentes, sima tésztát dagasztunk. 4. Meleg helyen kelesztjük (duplájára!). 5. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk és kb. 20 percig pihentetjük. 6. Ismét gyúrjuk és az…
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lukat csinálunk. Beletesszük az élesztőt, egy kicsi cukrot és egy kis langyos tejet. Felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojást, margarin, vaníliás cukort és annyi tejet amennyit felvesz. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk és hagyjuk pihenni egy 1/2 órát. Addig a töltelék hozzávalóit…
1. A élesztőt felfuttatjuk enyhén cukros langyos tejben. 2. A liszthez hozzáadjuk az előzőleg felvert tojássárgáját, sót, főtt és áttört burgonyát, vajat, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, amennyit felvessz (kb. 4 dl). 3. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 4. Kelesztés – kb. 40 p. (duplájára nő). 5. Kettéválasztjuk a tésztát, mindkettőt…
Egy kevés langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sót (alaposan eloszlatjuk a lisztben), hozzáadjuk a többi hozzávalót, illetve a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, utána letakarva pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, lecsippentünk belőle egy darabot és félretesszük (ez lesz a későbbi dekorációnk); a…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgákat, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával kiszaggatjuk. A kiszaggatott csillagokat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük. Sütőbe tesszük és…
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk és letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána erősen lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát és forró sütőben, közepes lánggal szép, világosbarnára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Közben a vaníliaízű krémport 2 dl tejjel simára keverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.