Az élesztőt langyos tejben felfuttatni ( 2 csipet cukrot kell beletenni ), majd a hozzávalókat összedolgozni szép sima tésztává ( ne legyen túl kemény). Eztán három cipót készítek belőle és 25 percig konyharuhával letakarva kelesztem. Kelesztés után normál tepsibe (kb. 35×25 cm) teszem az első kinyújtott tésztát. lekenem a baracklekvár…
A lisztet kimérem, közepébe teszem az élesztőt, cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még felfut. Beütöm a 2 tojássárgáját és összedolgozom. Majdnem duplájára kelesztem. Addig megfőzöm a pudingot. Kinyújtom, megkenem a langyosra hűtött pudinggal. Feltekerem kettévágom és 2 őzgerinc formába rendezem őket. A sütőt nem melegítem elő, a formákat…
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, dagasztjuk majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig…
Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát) A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7×7 cm-es kockákra. (15-16…
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a maradék tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is. Végül kanalazzuk hozzá…
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le,…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
A kockacukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, melynek során duplájára kel. Ezt követően lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag…
Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A langyos tejet a puha vajjal, a tojássárgákkal, a cukorral, a liszttel, kevés sóval, valamint a felfuttatott élesztővel összekeverjük és jól kidagasztjuk. Ezt követően lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat, melyeket ezt követően 20 percig pihentetünk. Forró olajban a fánkok…
Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojást, puha margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben a 3 dl tejből a 10 dkg cukorral és a pudingporral megfőzzük a pudingot. Hozzákeverjük a szitán áttört túrót, a…
– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre. – Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral,…
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel,…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
Tésztához: 25 g Budafoki élesztő, 280 ml tej, 1 kk. cukor, 500 g finomliszt, 1 kk. só, 3 ek. cukor, 85 g vaj, Töltelékhez: 4 ek. tejföl, 6-8 ek. Koronás aranybarna cukor, 1 ek. fahéj Előkészítés: A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk. cukrot, félretesszük. A lisztet átszitáljuk,…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a tojást ,6 dkg cukrot a margarint pici sót szódabikarbónát a citrom reszelt héjját és fél citrom levét.Összedolgozzuk 30 percig kelesztjük.Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és korongokat formázunk teszünk rá kiskanál vanília pudingot és…
Elkészítjük a kovászt: egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral nem túl forróra, majd elmorzsoljuk és el is oszlatjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk. 15-20 percig érleljük, ezalatt az élesztő szépen…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.