Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre…
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet…
A téaztába kerülő só mennyisége ízlés függő, Laura barátnőm szerint legyen jó sós, mert akkor lehet rá inni. Ez az egyetlen recept, amit rendszeresen készítek, ha kártyázunk vagy vendégeket várunk. Lehet belőle pogácsa, kifli, csiga, a töltelék el is hagyható, finom minden nélkül is. Elkészítés lépései: A lisztbe belemorzsoljuk az…
A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt. A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie . Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )…
Az átszitált lisztet egy nagyobb tálba tesszük és a sóval elkeverjük, A tejet langyosra melegitjuk es belemorzsoljuk a friss élesztőt,pici cukrot teszunk bele. Mikor felfutott hozzaadjuk a liszthez es beleontjuk az 1dl olajat is. Alsposan osszedolgozzuk es fél órán át kelesztjük. Amikor megkelt lisztezet felületre boritjuk es egyszer átgyurjuk. 0,5…
A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában,majd hozzáöntöttem a tejben,cukorral felfuttatott élesztőt és a tojást. Bekapcsoltam a gépet és mikor már összeállt a tészta nagyjából,beleöntöttem az olvasztott margarint is. 1-2 percig hagytam a gépet dolgozni,majd kézzel összegyúrtam gombóccá a tésztát. Letakarva 50 percet kelesztettem. Ezután rizslisztes lapon 5 részre osztottam…
Egy tálba rakom a lisztet, sót, olajat!Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl meleg vízben a cukorral és ha felfutott, akkor hozzá adom ezt is és jól átgyúrom a tésztát!Majd a kezemmel ellapolgattam és kiszaggattam a virág formát! A virslit fel karikáztam és a virágba nyomkodtam, de előtte mindig mustàrba mártogattam! Utána…
A liszteket kimértem, hozzámértem a tápiókát, aszkorbint, xantánt, sót, és alaposan összekevertem őket. Hozzáütöttem a tojássárgáját. Egy mércébe belemértem a 3 ek tejfölt, és annyi vízzel alaposan elkevertem, hogy 2 dl legyen az összes mennyisége. Ebbe a keverékbe morzsoltam bele az élesztőt, és azzal is kikevertem. Ezután robotgép dagasztó szárával…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl tejjel, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk az összes hozzávalóból. Ha kell még tejjel lágyíthatjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez után 10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk. Egy gombócot három felé veszünk és kisodorjuk őket. Elkezdjük a kalászokat készíteni/fonni, közben rakosgatjuk a vékony…
1. Belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés langyos vízbe, 5-10 percig hagyjuk fermentálódni. 2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. Hozzáadjuk az élesztőt, a mézet, az olívaolaj felét és a maradék vizet. 4. Alaposan bedagasztjuk a tésztát (ha géppel végezzük a dagasztást – 15 percig gyors fokozaton,…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
A nagyi receptje: Két vöröshagymát, három paprikát (lehet fagyasztott is) apróra összeszelünk. Lábosba rakjuk és pici olajon megpároljuk. Amikor már kicsit megpuhult, hozzáadjuk az apró darabogra vágott zöldségzöldjét. Elkészítjük a masszát: 4 dkg Budafoki élesztőt kevés sóval folyósra keverünk. Hozzáadunk 3 tojást, 1 dl zsemlemorzsát, 1 csésze (3 dl) tejet…
Bedagasztjuk a tésztát, kelesztjük. Kelesztés után nyújtjuk, a felére ráhelyezzük a szalámit (bacont), a másik felével letakarjuk és kb. 5 cm szélességű és 10 cm hosszúságú négyzetekre vágjuk, a közepét bemetsszük és a tészta egyik felét áthúzzuk a metszésen; átfordítjuk és áthúzzuk a másik felét is (mint a csörögefánknál). Tepsibe…
Töltelék (opcionális): sütésálló lekvár/cukros túró/sajt stb. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint (vajat), sót, cukrot, felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk, viszonylag lágy tésztát kapunk. Addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kis lepényeket formálunk,…
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a tejet. Egy kicsit megmelegítjük, langyosra. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Ha végeztünk, akkor egybegyúrjuk a tésztát, míg csomómentes lesz és már mehet is…
1. A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott sonkát 2. Hozzáadjuk az élesztőt és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémes lesz az állaga. 3. Hozzákeverjük a mustárt, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk. 4. Hozzáadjuk a három tojást és sűrűre főzzük. 5. Belekeverjük az előzőleg lereszelt…
A tésztát dagasztjuk, alaposan kidolgozzuk, kelesztjük. Kelesztés után 16 részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk a tésztadarabokat, kb. a felénél megkenjük ketchuppal, megtöltjük a szeletelt szalámival vagy sonkával, reszelt sajttal. Ráhajtjuk a tészta másik felét, melyet előzőleg bevagdostunk (kvázi becsomagoljuk). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megkenjük tojással, ill. szezámmaggal megszórjuk. Még egy…
A lisztet egy tálba szitálom, majd egy lukat csinálok a közepén és felfuttatom benne az élesztőt a vízzel és egy kis cukorral. Míg az élesztő felfut, a paradicsom pürét, a sajtot és ízlés szerint a sót is hozzáadjuk. Végül összedolgozzuk vizet adva hozzá. Pihentetjük egy órát, majd nyújtjuk és kis rudakat…
1. lépés: A tojást a cukorral és a sóval alaposan felverjük. 2. lépés: Az élesztő felfuttatjuk egy kevés enyhén cukros langyos tejben. 3. lépés: A tojásos masszába beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, kb. 70 ml olajat, és a maradék tejet (vagy tejet + vizet, ha emellett döntöttünk) Alaposan…
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a fölfuttatott élesztős tejet, és az összes többi hozzávalót, a reszelt sajton, medvehagymán és a pogácsák kenésére való tojáson kívül. Az egészet jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, liszttel és sóval kemény tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, kis cipókat alakítunk belőle és kelni hagyjuk. Ha megkelt, pereceket formálunk belőle, lobogó forró vízben kifőzzük (mindig annyi perecet teszünk az edénybe, amennyi kényelmesen elfér). Ha a perecek feljönnek a víz felszínére, akkor jók. Szitára tesszük, szikkadni…
A krumplit héjában megfőzzük, pucolás után áttörjük és hűtjük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz a tojással, élesztővel, sóval, liszttel és jól kidolgozzuk. Pihentetjük 30 percig, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2×10 cm vékony rudakat vágunk. Összesodorjuk, megkenjük tojássárgájával, szórjuk köménnyel és közepes tűznél…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.