A már bedagasztott tésztát elnyújtottam és beletettem a hajtogató margarint. Egy dupla hajtást végzek (azaz a kinyújtott tésztánkat állandóan felezve, a hosszán a távolságot 4 részbe hajtom). Dupla hajtás: Hűtőben pihentetem 10-20 percet, újabb dupla hajtást végzek, majd újra hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtottam kb. 7 mm vastagra. (kb. 50 cm…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Oszd 6 egyenlő részre és készíts gombócokat. Letakarva pihentesd további 10 percet, majd kissé olajos kézzel nyújtsd ki, és előmelegített grillsütőn süsd alaposan át. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit mérd ki és dagasztógépben vagy kézzel dagaszd ki alaposan. Egy jól nyújtható rugalmas tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 20 percet. Oszd el a tésztát 6 vagy 7 egyenlő részre, a spárga nagyságától függően, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki, és csavard…
A tészta hozzávalóit mérd össze és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet. Mérd 3 egyenlő részre a tésztát és nyújtófával nyújtsd ki kb. 30×30 cm-re. Kend meg a sajtkrémmel és tedd rá a feltétet, majd csavard fel csigának. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 1,5 órát.…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és készíts egy lágy tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva pihentesd kb. 40-50 percet. Vedd két felé a tésztát és olajos kézzel nyomkodd el sütőpapíros lemezre. Kend meg a tejföllel és gazdagon pakold meg a feltétekkel. Arra ügyelj, hogy a sütnivaló kolbászokat és a…
Töltelék elkészítése: A pudingport készítsd el a 400 ml tej és 100 g cukor hozzáadásával, majd a főzés végén tedd bele a vajat és keverd el benne. Fólia alatt hűtsd ki. A körtét tisztítsd meg, majd apró kockákra vágd fel, ízlés szerint ízesítsd a fahéjjal, barnacukorral, kardamommal, majd egy serpenyőben pár…
Egy tálban habverővel keverj össze mindent, a liszt kivételével. Adagonként keverd bele a lisztet, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy serpenyőt közepes lángon melegíts át és egy adag palacsinta tésztát tegyél a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát pirosra, majd hagyd kihűlni. Házi vagy bolti chilis babot melegíts fel és tedd a palacsintába. …
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztótálba, majd a langyos tejjel készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20-30 percet. Oszd kettő felé a tésztát (2 kuglóf formához), majd sodord ki ujjnyi vastagra és vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. Vizezd meg a tészta felületét és forgasd bele alaposan…
A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy alaposan kidagasztott lágy tésztát. Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel és egy olajos edényben letakarva keleszd 40 percen keresztül. Tedd a tésztákat sütőpapíros lemezre, majd olajos kézzel nyomkodd ki kb. 0,5 cm vastagra. Kend meg padlizsánkrémmel, majd bőségesen…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, majd egy dagasztó tálban gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet. 80 g-os darabokat mérj ki a tésztából, majd gömbölyítsd fel őket. Pár perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki oválisra és a tölteléket oszd el egyenletesen a tésztákban. Alaposan…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
A hozzávalókat mérd össze a spenót kivételével és géppel vagy kézzel alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén tedd bele a spenótot és még 1-2 percig dagaszd a tésztát. Letakarva pihentesd 20-30 percet. Oszd el a tésztát egyenként 60 grammra és formázd elő hosszúkásra. 5 perc pihentetés után nyújtsd…
Poolish elkészítése: A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük. Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.…
Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni. Tészta elkészítése: A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy…
Minden hozzávalót mérj ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd 17 egyenlő részre oszd szét. Gömbölyítsd fel és kb. 1 cm vastagra nyújtsd el. Egy teflonos serpenyőt (olaj nélkül) melegíts át és oldalanként 3-4 percig süsd alacsony hőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
A burgonyát reszeld le almareszelőn és tedd rá a tésztába való sót. 5 perc várakozás után add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy nagyon lágy tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Serpenyőben melegíts olajat, egy kanállal szaggasd bele a mackókat és mindkét…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal dagaszd ki alaposan a tésztát. Kissé lágyabb tésztát kell, hogy kapj dagasztást követően. Egy tálat olajozz ki és tedd bele a tésztát, majd fóliázd le és tedd meleg helyre 45 percre. Mérd ki a tésztát egyenként 250 grammra és formázz belőle kis…
A kimért hozzávalókat tedd egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy lágy tésztát kell, hogy kapj. Tedd olajos tálba és takard le 15 percre, az idő elteltével gömbölyítsd át, majd újra takard le 15 percre. Mérd ki a tésztát kb. 100 g-os darabokra és egy olajos papírra nyújtsd…
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig. Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége. Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald! Jó étvágyat!
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt…
Elkészítés: A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet. Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük. A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.…
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva 20 percet pihentetjük. Nyújtófával 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarab közepére helyezünk egy adag tölteléket és a négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket. A…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát. A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő részekre osztjuk (kb. 250 g-os darabok) és felgömbölyítjük, majd a sütőpapírral ellátott lemezen újból pihentetjük. Kézzel alaposan megnyomkodjuk és a felvágott feltéteket egyenletesen elhelyezzük a tészta felületén. Letakarva…
Töltelék elkészítése: A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de…
A tészta hozzávalóiból készíts közepesen lágy kelt tésztát, majd 30 percig letakarva pihentesd. Oszd 12 egyenlő részre a tésztát és nyújtsd oválisra. Helyezz minden tészta közepére 1 db virslit és ízlés szerint ketchuppal majonézzel, vagy mustárral ízesítsd. Félig tekerd fel a virslivel, majd a tészta végeit irdald be, és úgy…
A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. 35 percet pihentetjük letakarva. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztánkat és minden egyes tésztadarabot megfonunk. Végül a szezám- mák keverékébe beleforgatjuk. Egy sütőtálba helyezzük a fonatokat, úgy, hogy egy karikát formálunk belőlük. A mártogatós hozzávalóit csak összekeverjük…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet, majd téglalapra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra. A sajtokat felkockázzuk vagy lereszeljük, összekeverjük a fűszerekkel, sóval, fokhagymával és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Hosszanti irányba feltekerjük a tésztát, felületét egy kevés olívaolajjal átkenjük és letakarva…
Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tészta készítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk.…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük. 4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet. A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük. Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
A spárgát megmossuk és a talpából levágunk egy kis darabot. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kihűtjük. A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos vízzel kelt tésztát készítünk. Letakarva 10 percet pihentetjük. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy tésztadarabot a…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót is belerakjuk a lisztbe, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön az élesztőhöz. Ezután kovászt készítünk: 30-35 ˙C-os vízből egy keveset öntünk az élesztőre és egy villa segítségével elkeverjük.…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 375 g finomliszt, 20 g Budafoki élesztő, 10 g só, 250 g víz, 10 g cukor, 10 g zsír, 100 g teavaj, Töltelék:, Fél fej káposzta reszelve, Só ízlés szerint, Fehér és fekete őrölt bors ízlés szerint, Kevés cukor, 1 fej hagyma, 1 csipet őrölt kömény ,…
Sütési idő: 25 perc Hozzávalók: Tésztához:, 500 g liszt, 270 g víz, 20 g Budafoki élesztő, 10 g só, 40 g olívaolaj, Töltelék: , Füstölt sajt, Felületre:, 2 gerezd fokhagymát reszeljünk le és féldeci olívaolajjal alaposan keverjük el Az olajon kívül minden összetevőt mérjünk egy edénybe és állítsuk össze a…
Hozzávalók: Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olíva olaj, Töltelék: , snidlinges sajtkrém (150 g), 1 db tojás, 1 csipet fehérbors, sonka – ízlés szerint (kb. 50 g) Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj, 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás Töltelék: 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint Díszítés: 1 csomag hántolt tökmag ELKÉSZÍTÉS: Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
tíz darabhoz A hozzávalókat összekeverjük, ezután a tésztát kb. egy óráig kelni hagyjuk. Közben egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk. Elkészítés lépései:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
Hozzávalók: Tésztához: 500 g liszt 10 g Budafoki élesztő 10 g só 10 g cukor 25 g vaj 250 g margarin/vaj (hajtogatáshoz) 1 kiskanál ecet, Paprikás rácsos hozzávalók:, Töltelékhez:, 10 szelet szeletelt sonka, 10 szelet szeletelt sajt, 1 csipetnyi bors, 3 különböző színű kaliforniai paprika Leveles tészta elkészítése: A tésztát…
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap a hűtőből kivéve kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. A tésztát ezután a sütőformához illő darabokra osztjuk, és belehelyezzük az olívaolajjal kikent formákba. Végül rátesszük a tésztára az olíva, szárított paradicsom és…
Tésztát készítünk az összetevőkből. Miután alaposan kidolgoztuk, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Egyenlő részekre osztjuk (kb. 40-50 grammnyi tésztadarabokra) és gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, hogy négyzetformát kapjunk. Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük, majd a lisztezett nyújtófával mindegyik zsemle közepén egy vájatot készítünk.…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük,…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 10 percig letakarva pihenni hagyjuk. Ezután 60 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és kis ideig letakarva ismét pihentetjük. Ezután a tésztákból csíkokat formázunk és letakarva további 5 percre félretesszük. Majd a csíkokat kb. 50 cm hosszúra nyújtjuk és perecet formázunk belőlük.…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db). Letakarva ismét pihentetjük 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve. Ezután lekenjük tojással és ízlés…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül. Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék. A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron,…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel,…
A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk. 1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk. 2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot…
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk…
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk,…
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A gyalult tököt 2 ek sóval bekeverjük, és addig pihentetjük, míg levet nem enged. A levet kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit. A tölteléket készíthetjük mirelit tökből is. Ebben az esetben a fagyasztott gyalult tököt felengedés után alaposan lecsepegtetjük. Bedagasztjuk a tésztát, 2 részre osztjuk,…
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és 5 cm csíkokra felvágjuk, de a végén 1 cm-t meghagyunk. Minden második csíkot felhajtjuk, és a virsliket a csíkokra vízszintesen belefonjuk. Ha az összes virslit elhelyeztük, a tészta felületét tojással megkenjük. Kelesztés után még egyszer tojásozzuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. Végül 220⁰C-os sütőben arany…
Az élesztőt a langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük. Ezután minden hozzávalót sima tésztává dagasztunk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát kelesztjük, amíg a tészta a kétszeresére nem nő. Miután megkelt, kb. 2 cm vastag és 30-40 cm hosszú kötélszerű darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat spirál formában a kéregtelenített ágakra göngyöljük.…
Elkészítési idő: 12-15 perc Hozzávalók: Liszt: 250g, Víz: 1,5dl, Só: 5g, Cukor: 5g, Olívaolaj: 1 evőkanál, Tojás kenéshez, szezámmag A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az…
A tésztát bedagasztjuk (paprika nélkül), dagasztás után pedig elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a paprikát, majd ismét átdagasztjuk. A bedagasztott tésztákat (külön a paprikást, külön a tejest) 30 grammos tésztadarabokra osztjuk. A felosztott tésztadarabokból kis gombócokat formázunk és kb. 10 perc pihentetés után 1 fehér és 1 paprikás tésztát tenyerünkkel…
Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket. Sütés előtt megkenjük tojással.…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g lisztet, 100 ml vizet (kb. 26 C°-os) és egy csipetnyi élesztőt összekeverünk és egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük Töltelék 1. Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt Töltelék 2. Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt A…
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk. A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük. Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot. Feltekerjük…
Pizza tésztához: Hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor Elkészítés: A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal…
A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.) Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent. Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Egy tálba tenni a lisztet, hozzámorzsolni az élesztőt, majd hozzáadni a zsírt, és kézzel elkezdeni összemorzsolni. Ezután hozzáadni a sót, a reszelt sajtot, az egész tojást, és 1-2 ek tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrni a tésztát, és ha szükséges még kanalanként adagolni hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapni.(ne…
A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített…
A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén…
A lisztet összemorzsoljuk a hájjal, a tejet meglangyosítjuk, az egyik részébe beletesszük a sót, a másikba a cukrot és az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A sós tejet a hájas liszt szélére, a cukros-élesztőset a tészta közepébe öntjük. Elkeverjük, jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz. Duplájára kelesztjük.…
A tésztához a lisztet sót összekeverjük, a langyos vízhez hozzá adjuk a cukrot, és az élesztőt. Futtatjuk. Majd a liszthez keverjük, dagasztjuk. Beolajozott nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni). Közben összekeverjük a szószhoz a tejfölt, ketchup-ot, majonézt. A gépsonkát vékony szeletekre vágjuk, a…
– Az élesztőt keverjük össze a cukorral ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat a folyós élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra . Letakarva, kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A tésztagombócokat…
Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk. Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat. Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük. 10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma…
A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. Felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és…
Tésztához: 500 g finomliszt, 25 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 kk. cukor, 3 ek. olivaolaj, 3 dl víz Tetejére: olvasztott vaj, szezámmag (elhagyható) A lisztet átszitáljuk, a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, langyos vizet, olajat, jól kidagasztjuk. Kb. 1 órát letakarva kelesztjük. Tepsit sütőpapírral lefedjük.…
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam…
Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem. Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm vastag körré nyújtom őket. Az egyik lapot sötőpapíros tepsibe helyezem, megkenem pizzaszósszal (én házit használok), megszórom sonkadarabokkal, meghintem kukoricával, reszelt füstölt sajttal és befedem a másik tésztalappal. A…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem…
A tésztához:50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 1 ek. olaj 1 ek. tejföl 2,4 dl tej 2 kk. só 1 kk. vegeta 1 kk. cukor 1 kk. oregano 1 kk. bazsalikom A töltelék: bolognai szósz-alap+2 dl víz(tasakos)vagy pizzakrém és sűrített paradicsom keveréke15 dkg sajt Elkészítés Az élesztőt kb. 1…
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, kb 1 óra. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük. Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm…
50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5…
kis pohár tejföl fele, 1 kis kanál kristálycukor, 25 g friss Budafoki élesztő, 250 g finomliszt, 125 g margarin, 1 kis kanál só, 50 g reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 125 g főtt, áttört burgonya, fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve, fél fej aprított lilahagyma, 1 szelet felkockázott bacon szalonna,…
A krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át (v. villával alaposan törjük össze) és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet.…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk cukorral.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olajat és alaposan kidolgoztam a tésztát.Gombócot formáltam belőle és rizslisztes deszkán vékonyra kinyújtottam.Megkentem a puha margarinnal és a kikevert pizzakrémmel.Rátettem a szalámit és a…
1. Az élesztőt dolgozzuk össze néhány kanál langyos tejjel és némi cukorral, majd meleg helyen kelesszük 10 percig. A maradék tejet keverjük össze a tojással, a rummal, a megolvasztott vajjal, a porcukorral, a maradék cukorral, adjuk hozzá az élesztőt, majd apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre,…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre…
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.