Az elesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, cipót formálunk, fél órán át kelni hagyjuk. Kinyújtjuk 4 részletben kerek formára. Megolvasztjuk a vajat, ezzel megkenünk egy lapot, megsózzuk, majd ráhelyezünk egy másik lapot. Ezt a másik két lappal is megismételjük. 8 részre vágjuk, és a kapott…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A gyalult tököt 2 ek sóval bekeverjük, és addig pihentetjük, míg levet nem enged. A levet kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit. A tölteléket készíthetjük mirelit tökből is. Ebben az esetben a fagyasztott gyalult tököt felengedés után alaposan lecsepegtetjük. Bedagasztjuk a tésztát, 2 részre osztjuk,…
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a tejet. Egy kicsit megmelegítjük, langyosra. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Ha végeztünk, akkor egybegyúrjuk a tésztát, míg csomómentes lesz és már mehet is…
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le,…
100 g héjában főtt, hámozott és alaposan áttört burgonyát összegyúrunk 700 g liszttel, 1 egész tojással, 1 evőkanál olajjal, 1 teáskanál sóval, 2 dl tejjel és 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott BUDAFOK élesztővel. A tésztát a lisztes gyúródeszkán kb. 1 cm-re nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. A…
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel,…
50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5…
Kenyérsütőgép üstjébe pakolom a tészta hozzávalóit: 1 dl tej, teavaj, tojás, liszt, nyírfacukor, élesztő és icipici só. A dagasztóprogram végén átteszem a tésztát kelesztőedénybe és letakarva pihentetem, amíg a duplájára nem nő. A töltelékhez leforrázom a mákot a tejjel, hozzáadom a kétféle cukrot és a habbá vert tojásfehérjét. A megkelt…
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált és sóval összekevert liszthez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lángos pirosra sütjük. Rendkívül jóízű és egészséges kenyér.…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi “kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.