Hozzávalók 8 db-hoz:, 50 dkg sima liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 4 dkg vaj Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az…
A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a…
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható…
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a vajat és a margarint, majd jól eldolgozzuk, hogy később kialakuljon az omlós tésztaszerkezet. Végül hozzáadjuk a vizet és kidagasztjuk a tésztát. A kész tésztát lefóliázva hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük az almatölteléket: 1,5…
Az élesztőt kevés tejben felfuttatom kb.15 perc elteltével hozzáadom a lisztet,margarint,k.k. sót annyi tejet öntök hozzá hogy ruganyos tésztát kapjak.Összedolgozás után egy órát a kelesztőtálban meleg helyen pihentetem.A jól megkelt tésztát 2 részre osztom gyúródeszkán kör alakúra (kb.0.5 cm magas)kinyújtom majd cikkekre vágom. Az így kapott 2x 8db cikket megtöltöm…
A krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörve hűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel. A lisztben elkeverjük a sót, az áttört krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, olajat és végül az élesztőt is. Nem túl kemény tésztát gyúrunk és meleg helyen, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Most 8-10…
A lisztet összemorzsoljuk a hájjal, a tejet meglangyosítjuk, az egyik részébe beletesszük a sót, a másikba a cukrot és az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A sós tejet a hájas liszt szélére, a cukros-élesztőset a tészta közepébe öntjük. Elkeverjük, jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz. Duplájára kelesztjük.…
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a sovány tejport, joghurtot, olajat, melaszt és a búzacsírát. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 2 percen át dolgozzuk össze, aztán adjuk hozzá a len-, illetve napraforgó magvakat. Ismét dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes…
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd egy nejlonzacskóba egy napra hűtőbe tesszük. A zacskót nem zárjuk le, mert a tészta a hűtőben megkel. Egy hétig eláll a hűtőben, minden nap csak annyit veszünk ki belőle, amennyit ki akarunk sütni
Elkészítési idő: 12-15 perc Hozzávalók: Liszt: 250g, Víz: 1,5dl, Só: 5g, Cukor: 5g, Olívaolaj: 1 evőkanál, Tojás kenéshez, szezámmag A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az…
– Az élesztőt keverjük össze a cukorral ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat a folyós élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra . Letakarva, kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A tésztagombócokat…
A savanyú káposztáz jól kicsavarjuk és felaprítjuk, hogy ne legyen olyan szálas, így könnyebb lesz vele dolgozni. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a vajat /vagy margarint/, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Majd hozzáadjuk az előkészített savanyú káposztát…
Elkésztése: A tészta alkotó elemeit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk. A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez. Kidagasztjuk a tésztát, menetközben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl tejjel, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk az összes hozzávalóból. Ha kell még tejjel lágyíthatjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez után 10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk. Egy gombócot három felé veszünk és kisodorjuk őket. Elkezdjük a kalászokat készíteni/fonni, közben rakosgatjuk a vékony…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük. Elkészítés lépései: Kelesztés után kb…
Az élesztőt egy kis porcukorral egy kevés tejben feloldom, hozzáadom a liszthez, a többi alapanyaggal együtt. A tésztát alaposan kidolgozom, pihentetem, utána forró, zsiradékkal kikent palacsintasütőben kisütöm. Lekvárral, nutellával, gyümölcsökkel vagy olvasztott csokival tálalom.
A töltelékhez: Nutella, VAGY 20 dkg kristálycukor 2 púpos teáskanál pirospaprika(ezt a kettőt összekeverem) Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot is, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a tojást,…
Elkészítési idő: K.b. 30 perc, 50 perc pihentetés, 50 perc sütés Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek liszttel és 1 ek cukorral. A lisztet a vajjal , porcukorral, sóval, citromhéjjal ,tojássárgájával,vaníliás cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk. Végül beledolgozzuk a mazsolát és a citronátot. A kivajazott, lisztezett formába töltjük. 50…
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam). Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.