Elkészítjük az elő tésztát: A lisztet tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát (dagasztani nem kell). Olajozott, vagy liszttel megszórt tálban lefedve egy éjszakát hagyjuk pihenni, ezalatt túlkel és kissé össze is esik. Elkészítés lépései: Tészta összeállítása: A liszteket…
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este összekészítettem és reggel sütöttem). Lisztezett lapítóra kiborítom majd lisztezett kézzel a széleitől meghajtogatom és pihenni hagyom, amíg a sütő bemelegszik. A sütőt és az edényt…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.…
A lisztet egy tálba szitálom, majd egy lukat csinálok a közepén és felfuttatom benne az élesztőt a vízzel és egy kis cukorral. Míg az élesztő felfut, a paradicsom pürét, a sajtot és ízlés szerint a sót is hozzáadjuk. Végül összedolgozzuk vizet adva hozzá. Pihentetjük egy órát, majd nyújtjuk és kis rudakat…
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk a tejben.A liszttel összekeverjük a maradék cukrot,a sót,majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet,végül annyi olajat adunk hozzá,hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.(Ne legyen ragacsos!).Dagasztjuk,majd 1 órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.Ha megkelt 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk téglalap alakúra 2-3 mm vékonyra.A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük…
Egy kevés langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sót (alaposan eloszlatjuk a lisztben), hozzáadjuk a többi hozzávalót, illetve a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, utána letakarva pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, lecsippentünk belőle egy darabot és félretesszük (ez lesz a későbbi dekorációnk); a…
Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A langyos tejet a puha vajjal, a tojássárgákkal, a cukorral, a liszttel, kevés sóval, valamint a felfuttatott élesztővel összekeverjük és jól kidagasztjuk. Ezt követően lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat, melyeket ezt követően 20 percig pihentetünk. Forró olajban a fánkok…
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc) Ha megkelt a tészta, két…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük. Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.…
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a maradék tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is. Végül kanalazzuk hozzá…
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a cukorral. Amíg várunk az élesztőre, adjuk a liszthez a sót, majd morzsoljuk el a rámával. Adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát. Illetve ha olajban tároltat használunk, jól csepegtessük le mielőtt a liszthez adjuk. Következő lépésként adjuk hozzá a tojássárgáját, a futtatott élesztőt és…
A tésztát jól kidagasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és lassan beledolgozzuk a tésztába. Ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden…
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a…
A liszthez hozzaadom a sot ,a cukrot, langyos tejet es a tojast, majd bedagasztom. A dagasztas vege fele hozzaadom az olvaszott vajat es holyagosra dagasztom amig mar nem tapad a teszta az edeny falahoz. A sutoben megpiritom a mandulat (vigyazat, hamar odaeghet).Egy labasban a cukrot felolvasztom , vilagos szinure karamellizalom…
Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni. A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm…
Puha, édeskés sütemény aminek mindig sikere van. Elkészítés lépései: A hozzávalókból tésztát dagasztok amit hagyok duplájára kelni. Ekkor átgyúrom, kinyomkodom belőle a levegőt és 20 darabra vágom, egyenként kb. 4 dkg. lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és hagyom duplájára kelni, aztán 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsülnek. Még…
A hozzavalókat a sajt kivételével egy nagyobb tálba tesszuk,alaposan osszedolgozzuk es 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt,lisztezet gyúró felületre borítjuk es átgyurjuk. 1 cm vastagra nyujtjuk es pogacsa szaggatóval szaggatjuk. A pogik tetejét tojássárgával lekenjük és megszórjuk reszelt sajtal. Előmelegitet sütőben 15-20 perc alatt aranyló sárgára…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, majd a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalókat a vaj kivételével hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat, azzal is…
Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojást, puha margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben a 3 dl tejből a 10 dkg cukorral és a pudingporral megfőzzük a pudingot. Hozzákeverjük a szitán áttört túrót, a…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. Ameddig…
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük. A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.