A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, és a felületét megkenjük tejjel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat. Ezután rászórjuk a…
Elkészítjük a kovászt: egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral nem túl forróra, majd elmorzsoljuk és el is oszlatjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk. 15-20 percig érleljük, ezalatt az élesztő szépen…
Hozzávalók: Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej, Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb.…
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot. Elkészítés: A liszthez adjuk sót és elmorzsoljuk benne a ramat. Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a márványsajtot és az élesztőt is. Ezt adjuk a liszthez, a tojással…
A kimért anyagokat egy tálba vagy dagasztógépbe öntjük és egyenletes sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, majd kb. 0,4 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Nagyjából 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kör alakú lapokat szúrunk ki (a körök kimetszéséből megmaradt tésztát vagy annak egy részét tartsuk meg). A bekevert…
25 dkg finomliszt 25 dkg ch csökkentett Zero 6 liszt ( vagy további 25 dkg finomliszt), 1 mk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 60 g vaj, 20 g eritrit stevia keverék /kevesebb kell mint a cukorból (vagy 60 g cukor), 1 tk cukor, 20 dkg…
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük,…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Egy tálban összekeverjük a lisztet, olivaolajt, tojást, langyos tejet, élesztőt és a karikákra vágott olivabogyókat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és 35 percig kelesztjük. Egy evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, amikből olajos kézzel zsemléket formázunk. Olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük és 30 percig kelesztjük, majd vízzel megszórjuk, és az előmelegített sütőben 160°C-on kb.…
Az élesztőt meleg tejben feloldjuk, a liszt egyharmadával és egy kevés cukorral elkeverjük, megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk. A többi hozzávalót kimérjük és a kész kenyértésztával egy sima tésztává dolgozzuk össze. A kész tésztát ezután fél órán át letakarva ismét kelni hagyjuk, majd kötélformára alakítjuk, és kb.…
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt,…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
A lisztet egy tálba szitaljuk és hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, olvasztott vajat. A tejet egy teáskanál kristalycukorral meglangyosítunk, majd a Budafoki friss élesztőt felfuttatjuk benne. Az élesztő hozzáadásával puha tésztát gyúrni. A tészta meleg helyen körülbelül 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük. A kelt tésztát nagyjából 2-3 cm vastag…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
Az élesztőt felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalót.Szép hólyagossá dolgozzuk.Egy órát kelesztjük.Kinyújtjuk lekenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint megszórjuk porcukros kakaóporral.Feltekerjük lekenjük tojással.Megsütjük.Még melegen lekenjük cukros tejjel.Jó étvágyat!
A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és a kihűlt, összetört krumplit. A tojást kikeverjük, egy keveset visszatartva a pogácsák megkenéséhez, és összegyúrjuk vele a tésztát. A töpörtyűvel tovább gyúrjuk, végül a medvehagymával alaposan összedolgozzuk. Kissé megolajozott deszkán kb. 1cm vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk, margarinozott tepsibe tesszük, a tetejét…
Bedagasztjuk a tésztát, kelesztjük. Kelesztés után nyújtjuk, a felére ráhelyezzük a szalámit (bacont), a másik felével letakarjuk és kb. 5 cm szélességű és 10 cm hosszúságú négyzetekre vágjuk, a közepét bemetsszük és a tészta egyik felét áthúzzuk a metszésen; átfordítjuk és áthúzzuk a másik felét is (mint a csörögefánknál). Tepsibe…
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,puha vajat és a maradék tejet(a tejet lassan adagoljuk amennyit a tészta felvesz), és jól összedolgozzuk,kidagasztjuk. A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen lapostányérnyi kör alakúra…
A tésztával kezdem, egy mély, gyúróedénybe szórok minden száraz alapanyagot: liszt, só, cukor. Az élesztőkockát is belemorzsolom. Ezután hozzáadom az olivaolajat és lassan egy kevés meleg vizet, esetleg egy kevés langyos tejet. Jól összedolgozom, amígy teljesen homogén, laza és nem ragadós tésztát kapok. Letakarva félreteszem kelni, kb. fél órát. Addig…
A sütést megelőző este elkészítjük a kovászt: 3 dl vizet, 1 dkg élesztőt, pici cukrot és 500 gr lisztet eldolgozunk, kissé kidagasztjuk, majd lazán lefóliázva 1 éjszakán át kelni hagyunk, ezalatt túlkel, kovászolódik annyit a tészta, hogy alkalmas legyen a kenyérsütésre. Ebből a kovászból veszünk el 25 dkg-ot, a maradékot…
A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük egész tojással és megszórjuk sajttal. (Nem tesszük a tésztába az összes sajtot, csak kb. 15 dkg-ot, a maradékkal megszórjuk a pogácsák tetejét. Forró sütőben sütjük a tésztát, míg…
Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk. A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát. Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.