Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Csokis meggylekvárral-mákkal töltött kalács

Csokis meggylekvárral-mákkal töltött kalács
Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem Levettem belőle annyit amiből majd 3 db kb 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudok nyújtani. A többi tésztát téglalap alakúra nyújtottam.A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra.A megmaradt részre rákentem a csokoládés meggy lekvárt,rászórtam a cukros darált mákot és az egészet feltekertem.Majd kerek alakúra formáztam,úgy hogy a bevágott részes oldal belül legyen. A maradék kis tésztadarabot 3 részre osztottam,kb 10 cm átmérőjű kerek formára nyújtottam,beletettem a karika közepébe megkentem csokis meggylekvárral,megszórtam cukros mákkal,majd ráhelyeztem a következő kerek tésztát azt is megkentem-megszórtam,majd az utolsó tésztát is ráraktam.Az egészet lekentem felvert tojással hagytam kb 30 percet kelni,majd 180 fokon megsütöttem!(kb 30-35 perc,de ez sütőfüggő) Amikor megsült kivettem és még forrón lekentem cukros tejjel. A közepét megkentem csokis meggylekvárral és rászórtam a kimagozott meggyet!
Elkészülési idő: 
kb.150perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 50dkg finomliszt
  • 2dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk. só
  • 3 ek.cukor
  • 5dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5-3dl tej
  • Csokis meggylekvár(ízlés szerint)
  • 10-12 ek.cukorral elkevert darált mák
  • 1 tojás
  • pici cukros tej
  • magozott meggy a díszítéshez