Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Lilahagymás baconos kifli

Lilahagymás baconos kifli
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lilahagymát lereszeljük. A lisztet, olajat, sót, tejfölt, sajtot, a lilahagymát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, és simává dagasztjuk. Kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk a tésztát. Beleteszünk egy darabka vajat és kifli alakúra tekerjük. A kifli köré tekerünk egy szelet bacon szalonnát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Majd lekenjük a tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészülési idő: 
1 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 90 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 3 dkg só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 5 dkg Budafoki élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • 25 dkg baconszalonna