Egy dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Közben kikeverjük a kencét. Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk. Egyenként 45 x 10-12 cm-es téglalapokat nyújtunk a…
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt,…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a csigákat, és előmelegített, légkeveréses sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütöm.
A lisztet a dagasztóüstbe mértem, hozzáadtam az élesztőt, a tojásokat, a sót, az útifű maghéjat a puha tepertőt és a puha sertészsírt, majd a tejfölt hozzáadagolva elkezdtem dagasztani. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy de ne ragacsos tészta legyen a végeredmény. Ezután kelesztőtálba tesszük, duplájára kelesszük meg. Kelés után lisztezett…
Az olvasztott vaj kivételével mindent összedagasztok. Néhány perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, és tovább dagasztom a tésztát. Ezután duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztok 5 dkg vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Meghintem cukrozott kakaóporral jó bőven,…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. 30-40 C fokos sütőben a tésztát fél óra alatt megkelesztjük. 2 részre osztjuk és tetszés szerinti feltéttel 180-200 C fokos sütőben készre sütjük. Ebből az adagból 2 db vékony tésztás pizza készül villámgyorsan. :o)
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olvasztott margarint és alaposan kidolgoztam a tésztát.Letakarva,meleg helyen kb. 1 órát hagytam kelni. Miután megkelt két részre osztottam és kör alakúra nyújtottam a tésztát.Pizzavágóval…
Elkészítés: A tejfölt egy tányérbe öntve tedd a mikróba egy percre, és langyosítsd meg. Ezután keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Itt fontos, hogy friss élesztőt használj, mivel ez a gomba szerves anyag, így gyakorlatilag a cukorral megetetjük, ettől lesz levegős a tészta 🙂 Egy nagy tálba…
Az élesztőt 1,5 dl tejben 2 ek. liszttel és 2 ek. cukorral felfuttatjuk. A tésztát alaposan kidolgozzuk és 8 részre osztjuk. Töltelék: 20 dkg margarint/vajat 1 ek. sóval felmelegítünk (lehet sajtot is). Egy-egy tésztát tányérnagyságúra nyújtunk. Négyet megkenünk margarinnal/vajjal és a másik négyet rátesszük. Egy margarinra/vajra kerül egy sima tészta.…
Egy tálban összekeverjük a lisztet, olivaolajt, tojást, langyos tejet, élesztőt és a karikákra vágott olivabogyókat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és 35 percig kelesztjük. Egy evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, amikből olajos kézzel zsemléket formázunk. Olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük és 30 percig kelesztjük, majd vízzel megszórjuk, és az előmelegített sütőben 160°C-on kb.…
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban. A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem,…
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztából 12db gombócot formálunk és olajjal kikent…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl tejjel, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk az összes hozzávalóból. Ha kell még tejjel lágyíthatjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez után 10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk. Egy gombócot három felé veszünk és kisodorjuk őket. Elkezdjük a kalászokat készíteni/fonni, közben rakosgatjuk a vékony…
1. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, az élesztős keverék és a maradék tejet. 3. Csomómentes, sima tésztát dagasztunk. 4. Meleg helyen kelesztjük (duplájára!). 5. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk és kb. 20 percig pihentetjük. 6. Ismét gyúrjuk és az…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. (Ha túl…
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lukat csinálunk. Beletesszük az élesztőt, egy kicsi cukrot és egy kis langyos tejet. Felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojást, margarin, vaníliás cukort és annyi tejet amennyit felvesz. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk és hagyjuk pihenni egy 1/2 órát. Addig a töltelék hozzávalóit…
1. Belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés langyos vízbe, 5-10 percig hagyjuk fermentálódni. 2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. Hozzáadjuk az élesztőt, a mézet, az olívaolaj felét és a maradék vizet. 4. Alaposan bedagasztjuk a tésztát (ha géppel végezzük a dagasztást – 15 percig gyors fokozaton,…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
1. A élesztőt felfuttatjuk enyhén cukros langyos tejben. 2. A liszthez hozzáadjuk az előzőleg felvert tojássárgáját, sót, főtt és áttört burgonyát, vajat, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, amennyit felvessz (kb. 4 dl). 3. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 4. Kelesztés – kb. 40 p. (duplájára nő). 5. Kettéválasztjuk a tésztát, mindkettőt…
A nagyi receptje: Két vöröshagymát, három paprikát (lehet fagyasztott is) apróra összeszelünk. Lábosba rakjuk és pici olajon megpároljuk. Amikor már kicsit megpuhult, hozzáadjuk az apró darabogra vágott zöldségzöldjét. Elkészítjük a masszát: 4 dkg Budafoki élesztőt kevés sóval folyósra keverünk. Hozzáadunk 3 tojást, 1 dl zsemlemorzsát, 1 csésze (3 dl) tejet…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. liszttel, 1 tk. cukorral és a tejjel. A tepertő nélkül jól gyúrható tésztát készítünk. Fél óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertővel. Összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ezt mégegyszer megismételjük. Utána 1,5-2 cm-re nyújtjuk, bevagdossuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással és előmelegített sütőben közepes…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.