– Az élesztőt keverjük össze a cukorral ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat a folyós élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra . Letakarva, kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A tésztagombócokat…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre. – Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral,…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
50 dkg liszt + 2 evőkanállal, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 15 db medvehagymalevél, 1 ek olaj, 1 tojássárga + 1 ek tej a lekenéshez A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze.…
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel,…
Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk. Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat. Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük. 10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam). Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített…
A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. Felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és…
Előkészítés: A búzalisztet átszitáljuk. A száraz hozzávalókat (lisztek, só, cukor, magok) egy tálba kimérjük, összekeverjük. (Én most fekete szezámmagot nem tettem bele, mert a nagyobbik fiam nem szereti.) Majd hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízben feloldott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk kb. 1-1,5 órát kelesztjük. A tepsit sütőpapírral…
Kovászhoz: 200 g kenyérliszt (BL-80), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 300 g kenyérliszt, 10 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 2 ek. burgonyapehely, 1 dl víz, 2 ek. sárgaborsópüré, 2 ek. magkeverék, 20 g vaj Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g…
Tésztához: 500 g finomliszt, 25 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 kk. cukor, 3 ek. olivaolaj, 3 dl víz Tetejére: olvasztott vaj, szezámmag (elhagyható) A lisztet átszitáljuk, a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, langyos vizet, olajat, jól kidagasztjuk. Kb. 1 órát letakarva kelesztjük. Tepsit sütőpapírral lefedjük.…
Tésztához: 25 g Budafoki élesztő, 280 ml tej, 1 kk. cukor, 500 g finomliszt, 1 kk. só, 3 ek. cukor, 85 g vaj, Töltelékhez: 4 ek. tejföl, 6-8 ek. Koronás aranybarna cukor, 1 ek. fahéj Előkészítés: A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk. cukrot, félretesszük. A lisztet átszitáljuk,…
A krumplit megfőzöm. A tejet langyosítom, kicsi cukrot adok hozzá, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a megfőtt és durvára összetört krumplit, a zsírt, a sót, a tejfölt, a tojásokat végül a felfuttatott élesztőt. Ezt elkezdem összekeverni, majd a cukrot és a csokor apróra…
Kovászhoz: 200 g világos rozsliszt (RL-90), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 500 g finomliszt (BL-55), 5 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 ek. sikér, 2 ek. olivaolaj, 2 dl víz Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g élesztővel és a 2…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a tojást ,6 dkg cukrot a margarint pici sót szódabikarbónát a citrom reszelt héjját és fél citrom levét.Összedolgozzuk 30 percig kelesztjük.Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és korongokat formázunk teszünk rá kiskanál vanília pudingot és…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.