Sajtos-fokhagymás bukták

Az olajon kívül minden összetevőt mérjünk egy edénybe és állítsuk össze a masszát. Ha a liszt minden vizet felvett, adjuk hozzá kis adagokban az olívaolaját, és alaposan dagasszuk ki a tésztánkat. Ha kész, lefóliázva tegyük félre 1 órára.
Ezután vegyük elő a tésztát és osszuk kb. 80 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15 percre.
Aztán nyújtsuk ki téglalapalakúra úgy, hogy a vastagsága kb. fél centi legyen. Helyezzük és csomagoljuk bele a tésztákba a kb. 1 x 1 x 5 cm-es csíkokra felszeletelt sajtdarabokat.
Helyezzük a kis buktaformákat tepsibe egymás mellé, 1 cm távolságra. Kelesszük letakarva 50 percig, majd előmelegített sütőben süssük készre 230 fokon 25 perc alatt.
Sütés után a forró buktákat kenjük le a fokhagymás olívaolajjal, majd őröljünk rá enyhén őrölt, nagy szemű sódarabkákat.
Kihűlve fogyasszuk!
Elkészítés lépései:

1
Elkészülési idő:
Sütési idő: 25 perc
Bonyolultság:
Haladó
Szerző:
Budafoki élesztő
Hozzávalók:
- Tésztához:
- 500 g liszt
- 270 g víz
- 20 g Budafoki élesztő
- 10 g só
- 40 g olívaolaj
- Töltelék:
- Füstölt sajt
- Felületre:
- 2 gerezd fokhagymát reszeljünk le és féldeci olívaolajjal alaposan keverjük el