Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sajtos ropogós 60 perc alatt

Sajtos ropogós 60 perc alatt
A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.) Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent. Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a reszelt sajttal. Derelyevágóval háromszögekre vágtam. A sütőlappal együtt áthúztam a tepsire, majd tettem is egyből a sütőbe. A sütőm nem volt előmelegítve, 230 fokra kapcsoltam és 25 perc alatt szép ropogósra sütöttem a sajtos háromszögeket. Ahol kicsit összenőttek ott a derelyevágóval szétválasztottam őket. Megjegyzés: Nincs vele sok munka, nem kell egyesével a tepsire rakosgatni a kis darabkákat, így rengeteg időt nyerhetünk. Ebből a mennyiségből 1 normál tepsivel lesz. Aki kevésbé ropogósan szereti, kicsit hamarabb vegye ki, ne süsse ennyire pirosra.
Elkészülési idő: 
60
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához: 300 g BL-55 finomliszt
  • 1,5 kk. só
  • 10 g Budafoki élesztő
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek. 10 %-os ecet
  • Tetejére: 2-3 ek. ketchup
  • 100 g reszelt sajt