Sonkás-sajtkrémes töltött párnák

Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tésztánkat.
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tésztát dagasztunk belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük.
1. forma:
A gombócokat kör alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd a közepét benyomkodjuk, oda töltjük a tölteléket. A tészta széleit egy kés tompa felével 4 oldalt bemélyesztjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és 20percig kelesztjük őket.
2. forma:
A gombócokat kör alakura nyújtjuk (kb. fél centis vastagságura), az egyik oldalán kör alakú formával kiszaggatjuk, hogy legyen egy kis „ablak”. A másik oldalra helyezzük a tölteléket és a kilyukasztott oldalt ráhajtjuk s töltelékesre. Így félköralakú lesz, a széleit kicsit benyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és 20 percig kelesztjük őket.
A tésztás részeket felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.
Elkészítés lépései:

1
Elkészülési idő:
10-12 perc
Bonyolultság:
Kezdő
Szerző:
Budafoki élesztő
Hozzávalók:
- Tészta:
- 250 g liszt
- fél kocka Budafoki élesztő
- 5 g só
- 150 ml víz
- 8 ml olíva olaj
- Töltelék:
- snidlinges sajtkrém (150 g)
- 1 db tojás
- 1 csipet fehérbors
- sonka - ízlés szerint (kb. 50 g)