Spenótos - sonkás - főtt tojásos kenyér

Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a tészta hozzávalóiból sima, egynemű tésztát készítünk. A tésztát 1 órán át érleljük, majd átforgatjuk és újabb 1 óráig érleljük. Három egyenlő részre osztjuk és kissé elnyújtjuk, a töltelékeket szintén harmadoljuk, és a kenyerekbe nyomkodjuk. A tészta sarkait óvatosan behajtjuk és cipót formázunk. Konyharuhával kibélelt és lisztezett tálban letakarva kelesztjük 90 percig. Sütőlemezre borítjuk, a felületét vizezzük és 210-220 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
Elkészítés lépései:

1
Elkészülési idő:
K. 4 óra
Bonyolultság:
Haladó
Szerző:
Budafoki élesztő
Hozzávalók:
- Kovász
- 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt)
- 300 g víz
- 200 g kovászos uborka lé
- Kenyér:
- 500 g Bl 80 kenyérliszt
- 20 g só
- 10 g Budafoki élesztő
- 150 g víz