Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Töltött kalácskoszorú

Töltött kalácskoszorú
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a harmadikat szintén olvasztott vajjal és cukrozott fahéjjal szórjuk. Mindhárom részt feltekerjük, majd összefonjuk. A tésztát kivajazott sütőformába rakjuk, fél óráig letakarva pihentetjük. Sütőbe helyezés előtt a tetejét megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 50-60 percig 200°C-on sütjük.
Elkészülési idő: 
kb. 2 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2.5 dkg Budafok élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 tojás sárgája