Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Virslis-hagymás falat

Hozzávalók

  • búzafinomliszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    50 g
  • só
    15 g
  • cukor
    10 g
  • margarin
    50 g
  • reszelt virsli
    200 g
  • pirított hagyma
    100 g
  • őrölt bors
    1 g
  • tej
    280 ml

Elkészítés:

Minden hozzávalót mérj ki és készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd 17 egyenlő részre oszd szét. Gömbölyítsd fel és kb. 1 cm vastagra nyújtsd el.

Egy teflonos serpenyőt (olaj nélkül) melegíts át és oldalanként 3-4 percig süsd alacsony hőmérsékleten.

Jó étvágyat kívánunk!