Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér
A gyümölcsök kivételével az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük. Hűlés után porcukorral vastagon megszórjuk.
Elkészítés lépései: 
Gyümölcskenyér elkészítésének 1. lépése
1
Gyümölcskenyér elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
30-35 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g liszt
  • 5g só
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 60 g cukor
  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • Aszalt gyümölcsök ízlés szerint
  • Mézeskalács fűszerkeverék (opcionális) – 1 kk.