Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Gyümölcsös burger

Gyümölcsös burger
Videó: 
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással bekenjünk és 200°C-on alul-felül módban kb. 10 percig sütjük. A köztes időben elkészítjük a gyümölcsöket és a csokikrémet. A kihűlt burgereket középen kettévágjuk, megkenjük a csokikrémmel és megtöltjük a felvágott gyümölcsökkel. Óvatosan rátesszük a burger felső részét és megszórjuk porcukorral.
Elkészítés lépései: 
Gyümölcsös burger elkészítésének 1. lépése
1
Gyümölcsös burger elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
10 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta
  • Hozzávalók:
  • 350 g BL-55 búzaliszt
  • 85 g vaj
  • 40 g cukor
  • 100 g 20 %-os étkezési túró
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál rum
  • ½ zacskó vaniliáscukor
  • ½ zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál kb. 20 °C-os tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • Töltelék: csokikrém, csokipuding, különböző lekvárok, szeletelt szamóca, mangó, kiwi….