Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sós keresztes buci

Sós keresztes buci
Tésztát készítünk az összetevőkből. Miután alaposan kidolgoztuk, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Egyenlő részekre osztjuk (kb. 40-50 grammnyi tésztadarabokra) és gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, hogy négyzetformát kapjunk. Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük, majd a lisztezett nyújtófával mindegyik zsemle közepén egy vájatot készítünk. Tojással megkenjük a tetejét. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük és a kialakított vájatokba beletöltjük. Az egész négyzet alakú tésztánkat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és pihentetjük 15 percig. Végül 230 °C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Elkészítés lépései: 
Sós keresztes buci  elkészítésének 1. lépése
1
Sós keresztes buci  elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
15-20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 5 g cukor
  • 1 tojás
  • 100 g sertés zsír
  • 230 g tej
  • Töltelékhez:
  • 20-25 dkg ricotta
  • 20-25 dkg snidlinges sajtkrém
  • 100 g kockázott bacon