A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos a közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, a bort, és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és kézzel pár…
A tejet a cukorral meglangyosítom, felfuttatom benne az élesztőt. A megfőzött, áttört krumplit (finomabb ha maradnak kisebb krumpli darabok) langyosra hűtöm, beleütöm a tojásokat, sót, a lágy zsírt. Ezeket az anyagokat fakanállal kihabosítom, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet is hozzáadom, gyors mozdulatokkal összegyúrom. Jól belisztezett gyúródeszkára borítom, ujjnyi…
Krumplit megfőzzük,összetörtjük,ha kihűlt a liszthez adjuk,majd a többi hozzávalót is belekeverjük.Ha jól kidagasztottuk,akkor hűtőbe rakjuk kb 2 órára,és ott kelesztjük meg,aztán jöhet a nyújtás,szaggatás.Nem szabad túl vékonyra nyújtani.180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.Jó étvágyat! Jó sütögetést hozzá 🙂
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzá adjuk a tojássárgáját,élesztőt,tejfölt,sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk.Kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk,kb,1 cm vastagra.Tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük ,majd középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk.15-20 percig sütjük. / lassú tűznél nem szabad sütni,mert kiszárad/
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A hozzavalókat a sajt kivételével egy nagyobb tálba tesszuk,alaposan osszedolgozzuk es 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt,lisztezet gyúró felületre borítjuk es átgyurjuk. 1 cm vastagra nyujtjuk es pogacsa szaggatóval szaggatjuk. A pogik tetejét tojássárgával lekenjük és megszórjuk reszelt sajtal. Előmelegitet sütőben 15-20 perc alatt aranyló sárgára…
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt,…
A lisztet a dagasztóüstbe mértem, hozzáadtam az élesztőt, a tojásokat, a sót, az útifű maghéjat a puha tepertőt és a puha sertészsírt, majd a tejfölt hozzáadagolva elkezdtem dagasztani. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy de ne ragacsos tészta legyen a végeredmény. Ezután kelesztőtálba tesszük, duplájára kelesszük meg. Kelés után lisztezett…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.