Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Felöntjük a vízzel és apránként adagoljuk hozzá a teljes lisztet. Közben sóval ízesítjük, vajat és aszkorbinsavat adunk hozzá. A fehér liszt következik, majd a kiegészítők, végül a tésztát alaposan kidagasztjuk. Kelesztőtálban meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk. Kenyérsütőformába tesszük és újra 1 órán…
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a BUDAFOK élesztőt. A lisztet elkeverjük ízlés szerint a sóval és hozzátesszük a tojásokat, a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Ezeket jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Majd meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt, a tésztát 4 részre osztjuk. Megfogjuk az első darabot és kinyújtjuk kerek formájúra. Megkenjük…
A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában,majd hozzáöntöttem a tejben,cukorral felfuttatott élesztőt és a tojást. Bekapcsoltam a gépet és mikor már összeállt a tészta nagyjából,beleöntöttem az olvasztott margarint is. 1-2 percig hagytam a gépet dolgozni,majd kézzel összegyúrtam gombóccá a tésztát. Letakarva 50 percet kelesztettem. Ezután rizslisztes lapon 5 részre osztottam…
Elkészítés: 1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, enyhén cukros tejben. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. 4. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukros tojást, felfuttatott élesztőt. 5. Csomómentesre alaposan eldolgozzuk, ne sajnáljuk az időt a dagasztásra! 6. Kelesztjük, amíg duplájára nem…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül. Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék. A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron,…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük,…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet. Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk. A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén. Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk. Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga…
1. lépés: A tojást a cukorral és a sóval alaposan felverjük. 2. lépés: Az élesztő felfuttatjuk egy kevés enyhén cukros langyos tejben. 3. lépés: A tojásos masszába beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, kb. 70 ml olajat, és a maradék tejet (vagy tejet + vizet, ha emellett döntöttünk) Alaposan…
A sütemény részét nagyon gyorsan el lehet készíteni, így hát kezdjük el a krémmel. Egy fazékba öntsük a tejet, és adjuk hozzá a 2 tojást, a 2 evőkanál lisztet, az 1 pohár cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot. Keverjük alacsony hőfokon, amíg besűrűsödik és forró lesz. A forró krémhez…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. Ezután kovászt készítünk: a langyos tej egy kis részében elkeverjük az élesztőt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy csomómentesre tudjuk keverni egy habverő segítségével. A tetejét meghintjük liszttel és meleg helyen kelni hagyjuk körülbelül 30 percet. Ezt követően a maradék lisztet, tejet, cukrot, sót, zsiradékot…
Az olvasztott vaj kivételével mindent összedagasztok. Néhány perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, és tovább dagasztom a tésztát. Ezután duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztok 5 dkg vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Meghintem cukrozott kakaóporral jó bőven,…
A burgonyát reszeld le almareszelőn és tedd rá a tésztába való sót. 5 perc várakozás után add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy nagyon lágy tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Serpenyőben melegíts olajat, egy kanállal szaggasd bele a mackókat és mindkét…
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és 5 cm csíkokra felvágjuk, de a végén 1 cm-t meghagyunk. Minden második csíkot felhajtjuk, és a virsliket a csíkokra vízszintesen belefonjuk. Ha az összes virslit elhelyeztük, a tészta felületét tojással megkenjük. Kelesztés után még egyszer tojásozzuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. Végül 220⁰C-os sütőben arany…
Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 40 g cukor, 150 g vaj , 1,5 dl hideg tej, 2 tojás, Töltelék: , kis üveg Nutella, Díszítés:, glazúrral (felvert tojásfehérje, porcukor) A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 5 dkg-os gombócokra választjuk a tésztát.…
Mivel nekem dagasztógépem van, így nem futtattam fel az élesztőt előre. Ha valaki kézzel dagasztja, akkor az élesztőt felfuttatni 0,5 dl langyos vízben, amihez a fent megadott cukor mennyiségéből egy teáskanálnyit hozzátenni. A dagasztótálba szitáltam a lisztet és a búzasikért, hozzákevertem a sót és a cukrot, készítettem egy mélyedést, abba…
Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett…
Hozzávalók 24 cm-es formához A tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk…
Elkészítés: 1. Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk, 10-15 percig pihentetjük. 2. Ahány kalácsot szeretnénk sütni, annyi részre osztjuk a tésztát. 3. Az egy-egy kalácsnak előkészített tésztagombócot 5 felé osztjuk és az adagokat rúd alakúvá nyújtjuk. Ezután a nyújtott tésztákat egymás mellé rakjuk, a végeket összecsípjük és egyszerű copffonással fonjuk…
A hozzávalókat összekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Letakarjuk, majd kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk és 4 db zsemlét készítünk belőle. 10-15 percig pihenni hagyjuk. A zsemlét kinyújtjuk, 6 háromszöget vágunk ki belőle, ezekből lesznek a kiflik. Minden zsemléből 6 db kifli lesz, tehát összesen 24 lesz az…
A burgonyát főzd meg és törd át alaposan, majd hagyd kihűlni. Ezután minden nyersanyagot mérj a burgonyához és alaposan dagaszd ki. Egy közepesen lágy tésztát kell, hogy kapj, ami kissé ragacsos. 5-10 perc pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Letakarva keleszd kb.…
Krumplit megfőzzük,összetörtjük,ha kihűlt a liszthez adjuk,majd a többi hozzávalót is belekeverjük.Ha jól kidagasztottuk,akkor hűtőbe rakjuk kb 2 órára,és ott kelesztjük meg,aztán jöhet a nyújtás,szaggatás.Nem szabad túl vékonyra nyújtani.180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.Jó étvágyat! Jó sütögetést hozzá 🙂
50 dkg vajból, 20 dkg liszttel vajalapot gyúrunk. ( A lisztet az 1kg-ból vegyük el!!!) Éppencsak egyneművé dolgozzuk,kb 20 %-át a dagasztóba tesszük, a többit folliába csomagoljuk és hűtjük. Ezzel a 20% vajalappal, és a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.Kézzel jól átgyúrjuk, tetejére keresztet vágunk, és letakarva 20 percet pihentetjük.…
1. A élesztőt felfuttatjuk enyhén cukros langyos tejben. 2. A liszthez hozzáadjuk az előzőleg felvert tojássárgáját, sót, főtt és áttört burgonyát, vajat, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, amennyit felvessz (kb. 4 dl). 3. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 4. Kelesztés – kb. 40 p. (duplájára nő). 5. Kettéválasztjuk a tésztát, mindkettőt…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.