A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleöntjük a lisztet, cukrot, sót, citromlét, olvasztott margarint, a tojássárgákat és a megfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és kb. 30 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát, még 10 percig kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát, kettévágjuk, mindkét felét még 9 darabra osztjuk,…
A nyersanyagokat előkészítés után dagasztógépben dagaszd ki alaposan. Letakarva pihentesd legalább 20 percet. 90 g-os darabokra mérd ki és gömbölyítsd fel. Újabb 5 perc pihentetés után formázz belőle hosszúzsemléket vagy kalapos zsemléket. Helyezd sütőpapíros lemezre! A tigris paszta hozzávalóit keverd össze és egy ecset segítségével kend meg a zsemlék felületét.…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. liszttel, 1 tk. cukorral és a tejjel. A tepertő nélkül jól gyúrható tésztát készítünk. Fél óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertővel. Összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ezt mégegyszer megismételjük. Utána 1,5-2 cm-re nyújtjuk, bevagdossuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással és előmelegített sütőben közepes…
1. Belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés langyos vízbe, 5-10 percig hagyjuk fermentálódni. 2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. Hozzáadjuk az élesztőt, a mézet, az olívaolaj felét és a maradék vizet. 4. Alaposan bedagasztjuk a tésztát (ha géppel végezzük a dagasztást – 15 percig gyors fokozaton,…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. Ezután a tésztát 14 kis részre osztjuk úgy, hogy némi tészta maradjon a sapka és sál elkészítéséhez. A 14 tésztadarabot kúp alakúra formáljuk, a maradék tésztát kinyújtjuk és kis kerek orrocskákat szúrunk, illetve egy pizzavágóval…
A 60 dkg lisztet egy tálba szórjuk, közepén mélyedést alakítunk ki. Beleöntjük a 10 dkg cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a 2 dl langyos tejet. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját: 2 tojás, 6 dkg vaj, 1 mk só, rumaroma. Kidagasztjuk, majd…
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban. A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem,…
– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre. – Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral,…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db). Letakarva ismét pihentetjük 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve. Ezután lekenjük tojással és ízlés…
1. 2,5 dl kézmeleg vizet mérjünk egy pohárba és mérjük bele a sót, majd alaposan keverjük el és tegyük félre 2. mérjük egy nagyobb csuporba a 2 dl tejet, melyet előtte mikróban megmelegítünk (nem forróra, csak langyosra vagy enyhén melegre!) 3. morzsoljuk bele az élesztőt és jól keverjük el, majd…
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az élesztő oldjuk fel egy kevés langyos vízben, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd adjuk hozzá a diót. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd…
Elkészítési idő: Sütési idő: 3 – 5 perc Hozzávalók: 500 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 150 ml tej, 175 g vaj, 50 g vaníliás cukor, 3 tojás (M-es méretű), 1 csipetnyi só, 100 g porcukor A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha már elválik…
Elkészítés: 1. a por alakú anyagokat jól elkeverjük egy tálban 2. a tejben oldjuk fel az élesztőt, majd adjuk hozzá az a tálban lévő összetevőkhöz a teljesen hideg vízzel, a tojással és a 20g vajjal együtt 3. legalább 10 percig dagasszuk a tésztát, amíg homogén, sima nem lesz 4. letakarva…
Töltelék elkészítése: Mérj össze minden töltelék hozzávalót és alaposan keverd össze. A tölteléknek nedvesnek tapadósnak kell lennie, de nem krémesnek! Elkészítés: A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el egy tálba. Add hozzá a maradék hozzávalókat és gyors mozdulatokkal készíts egynemű, homogén tésztát. Mérd egyenként 200 grammra a tésztát és…
A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi mixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk. Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket, ez kb bő fél óra.…
A lisztet a sóval, az 5 evőkanál cukorral és az olajjal egy tálba mérem, majd hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet. Ezeket összegyúrom, majd mikor a tészta szépen összeállt további tíz percig dagasztom, hogy még levegősebb legyen a tészta. Meleg helyen duplájára kelesztem. A töltelékhez a 10 dkg vajat megolvasztom és…
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, dagasztjuk majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig…
tíz darabhoz A hozzávalókat összekeverjük, ezután a tésztát kb. egy óráig kelni hagyjuk. Közben egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk. Elkészítés lépései:
Elkészítési idő: 80 perc (+10-12 óra pihentetés) A vizet egy tálban elkeverem az élesztővel. Beleteszem a lisztet és a sót. Fakanállal összekeverem egyneművé, majd egy gombóccá gyúrom. Belerakom az egészet egy zacskóba és vissza az edénybe, végül letakarom. Kb. 9-12 órát hagyom állni (reggel összekeverem, este megsütöm, vagy este keverem…
50 dkg zabliszt, 2 db főtt burgonya, 3dkg élesztő, 1 t.k. cukor, langyos víz vagy tej felfuttatáshoz, 2.k.k.só, 1 db Lilahagyma, 10dkg sonka vagy kolbász karika .mentes, 2 db koktél paradicsom, Laktóz mentes tejföl 3 dl, 1 fokhagyma, 10dkg morzsolt kukorica, őrőlt bors Az élesztőt felfuttatom a burgonyát összetörve hozzáadom…
Elkészítési idő: Kb.1,5 óra mire a tepsibe kerül, ezután kelesztem, ami hőmérséklet függő A tésztát 9 részre osztom, kb 25 cm-es kör alakú lapokat nyújtok egyesével. A kinyújtott tésztát megkenem a puha ramaval, megszórom reszelt sajttal (vegyesen trappista és füstölt), és megszórom a bacon-nel. Három réteget teszek egymásra, kicsit összelapogatva.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.