tíz darabhoz A hozzávalókat összekeverjük, ezután a tésztát kb. egy óráig kelni hagyjuk. Közben egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk. Elkészítés lépései:
A lisztet a sóval, az 5 evőkanál cukorral és az olajjal egy tálba mérem, majd hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet. Ezeket összegyúrom, majd mikor a tészta szépen összeállt további tíz percig dagasztom, hogy még levegősebb legyen a tészta. Meleg helyen duplájára kelesztem. A töltelékhez a 10 dkg vajat megolvasztom és…
50 dkg zabliszt, 2 db főtt burgonya, 3dkg élesztő, 1 t.k. cukor, langyos víz vagy tej felfuttatáshoz, 2.k.k.só, 1 db Lilahagyma, 10dkg sonka vagy kolbász karika .mentes, 2 db koktél paradicsom, Laktóz mentes tejföl 3 dl, 1 fokhagyma, 10dkg morzsolt kukorica, őrőlt bors Az élesztőt felfuttatom a burgonyát összetörve hozzáadom…
2 dl langyos tejbe beleszórunk 1 ek cukor és beletördeljük az élesztőt. Meleg helyen megvárjuk, amíg felfut. Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük az élesztős tejet, illetve a maradék 1 dl tejet és 5 dkg puha vagy felolvasztott vajat/margarint. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Az összeállt tésztának…
Ebből a mennyiségből 2 rúd lesz. Töltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja és kevés tej (0,5-1 dl).Az egészet átmelegítjük amíg a cukor el nem olvad.Forralni nem szabad.Csak kihűlt állapotban tehetjük a tésztára. A nutelláshoz tetszés szerinti mennyiséget használunk.Egy kis üveg 3/4 része kell egy…
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben…
A kész tésztát 35 percig pihentetjük, majd 18 dkg-os darabokra osztjuk (kb. 20 darab). Ezeket a darabokat 80 cm hosszúra nyújtjuk és 5 percet pihentetjük. Ezután olajozzuk, cukorban alaposan megforgatjuk majd felcsavarjuk a sütőfára. A hengeres sütőfát nyújtófaként használva kilapítjuk a rátekert tésztát és kelesztjük 50 percig, majd ezután megsütjük.…
Elkészítési idő: Kb.1,5 óra mire a tepsibe kerül, ezután kelesztem, ami hőmérséklet függő A tésztát 9 részre osztom, kb 25 cm-es kör alakú lapokat nyújtok egyesével. A kinyújtott tésztát megkenem a puha ramaval, megszórom reszelt sajttal (vegyesen trappista és füstölt), és megszórom a bacon-nel. Három réteget teszek egymásra, kicsit összelapogatva.…
A tésztát bedagasztjuk, és 60 g-os darabokra osztva felgömbölyítjük. Enyhén lekenjük olajjal, majd 10 percig pihentetjük. Ezután nyújtófával oválisra nyújtjuk és sodorjuk. Az így elkészült tésztákat sütőpapírral letakart sütő tepsibe helyezzük, és 25 percig kelesztjük. Kelesztés után a kifli felületét vízzel jól benedvesítjük. 230°-on kb. 10 percig készre sütjük. Elkészítés…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. A köztes időben a kókuszmasszához a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, cukrot és a mézet, még egyszer felverjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az egészet jól összekeverjük, amíg egy kenhető,…
A tejet meglangyítom, elkeverem benne a cukrot,majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Közben kimerem a lisztet, hozzá adom a sót és az olajat. Ha fel futott az élesztő hozzá öntöm a liszthez majd villával elkeverem míg tudom,utána kézzel át dolgozom. Kelesztő tálban, langyos helyen egy órán át kelesztem. Ha…
Egy tálba tenni a lisztet, hozzámorzsolni az élesztőt, majd hozzáadni a zsírt, és kézzel elkezdeni összemorzsolni. Ezután hozzáadni a sót, a reszelt sajtot, az egész tojást, és 1-2 ek tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrni a tésztát, és ha szükséges még kanalanként adagolni hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapni.(ne…
A tésztához valókat egy tálban homogén tésztává gyúrjuk majd két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Addig a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel és egy órát hideg helyen érleljük. A két óra elteltével a tésztát egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a…
1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az egész tojást, a hideg tejet és belemorzsoljuk az élesztőt (nem futtatjuk!). 2. Alaposan kidolgozzuk, homogén, csomómentes tésztát kapunk. 3. 30 percre hűtőbe helyezzük. 4. A tészta felét kinyújtjuk téglalapalakúra, megkenjük sárgabarackkal (l. kép), rászórjuk a cukros diót. 5.…
A tésztához a lisztet sót összekeverjük, a langyos vízhez hozzá adjuk a cukrot, és az élesztőt. Futtatjuk. Majd a liszthez keverjük, dagasztjuk. Beolajozott nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni). Közben összekeverjük a szószhoz a tejfölt, ketchup-ot, majonézt. A gépsonkát vékony szeletekre vágjuk, a…
250 ml langyos tejben felolvasztjuk a kockacukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszteket és a sót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztős tejjel jól kidagasztjuk. Szükség esetén dagasztáskor tegyünk hozzá lisztet, hogy ne ragadjon le. Ezt követően letakarva – frissentartó fóliával vagy nedves konyharuhával – meleg helyen 30 percig kelesztjük.…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk…
5 dkg élesztőt és két evőkanál prézlit annyi langyos tejbe áztatunk, amennyi ellepi. Nagy fej apróra vágott hagymát bő evőkanál zsíron megfonnyasztunk, felöntjük két evőkanál vízzel, s addig főzzük, míg a víz elfő. A hagymás zsírba keverünk egy mokkáskanál édes-nemes pirospaprikát, majd hozzáadjuk az egy órája beáztatott élesztős prézlit. (Ízlés…
Tésztához: 500 g finomliszt, 2-3 kk. só, 1 ek. cukor, 25 g Budafoki élesztő, 3 dl tej, 1 dl olaj, Formázáshoz: 25 g olvasztott vaj, só, 1 tojás A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd egy fakanállal elkeverjük. Dagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.