A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és szúrd ki kb. 7-8 cm-es kiszúróval, majd a közepét is kb. 3 cm-es kiszúróval. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60…
Tészta:1kg finomliszt, 3tk só, 2 tojás, 2 ek.zsír, 5dkg élesztő, kb.0,5l tej, 1 tk cukor, Töltelékhez: 500g majonézes torma, kb.30dkg füstölt főtt sonka, 3 nagyobb alma A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük,kinyomkodjuk a levét és ezeket összekeverjük a majonézes tormával. A tésztához élesztőt kevés tejbe,a cukorral felfuttatjuk,majd…
A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.) Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent. Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még…
Elkészítési idő: 1,5 óra + kovász készítés Előző nap elkészítjük a kovászt: Egy tálba beleszitáljuk a 40 dkg búzalisztet és hozzáadjuk a 10 dkg rozslisztet. Hozzáadjuk a fél liter vizet és az belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet egy masszává dagasztjuk. Lefedve 12 órán át pihenni, azaz érni hagyjuk. Másnap egy…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-on), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk és alaposan eldolgozzuk. Az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockázott szalonnát (vagy bacont) és az előzőleg lepirított hagymát, majd még egy kicsit rádagasztunk.…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.Az élesztőt kevés langyos tejjel 1 ek cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát. Mikor elválik az edénytől, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, enyhén lisztes felületre borítjuk, átgyúrjuk , és 12 részre osztjuk. A tésztákból hosszúkás rudakat sodrunk majd csiga formába feltekerjük…
A langyos tejben elkeverem a lágy vajat, a mézet, a tojást és a vaníliáscukrot, beleszitálom a lisztet és belemorzsolom az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává dagasztom, letakarva 15 percig pihentetem, majd 6 egyenlő gombócot formálok belőle. A krémsajtot kikeverem a mézzel. A tésztadarabokat egyenként kb 15-20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtom,…
A hozzávalókat (szobahőmérsékleten) gépbe mérve vagy kézzel dagasztva sima, fényes tésztát készítünk. A tésztát lefedve kb. 30–35 percig kelesztjük, ezután beletesszük a colomba pasquale formába. A megformázott kalácsot lekenjük tojással, majd további 30–40 percig kelesztjük. Sütés előtt újra megkenjük, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után 180 °C-ra mérsékeljük…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással…
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a sót és a cukrot, majd az egészet elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű tejszínt és tejet. Rugalmas tésztát dagasztunk, majd a tésztát ketté szedjük. Az egyik gombócba belegyúrunk 1 ek. kakaót. A gombócokat gömbölyítjük, majd…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
1. A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott sonkát 2. Hozzáadjuk az élesztőt és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémes lesz az állaga. 3. Hozzákeverjük a mustárt, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk. 4. Hozzáadjuk a három tojást és sűrűre főzzük. 5. Belekeverjük az előzőleg lereszelt…
A kakaós margarinhoz a kakaót, a porcukrot és a margarint (vajat) előző nap egy tálban összekeverjük, ujjnyi vastag négyzetet formálunk belőle és a hűtőbe tesszük. Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt egy tálban homogén tésztává dagasztjuk. A kész tésztát két órán át hűtőben pihentetjük. Ezután…
Előtészta:, 400 g BL-55 típusú búzaliszt, 260 ml víz, 6 g só, 4 g élesztő, Főtészta:, 670 g előtészta, 920 g BL-55 típusú búzaliszt, 520 ml víz, 26 g só, 5 g árpacsíra, 1 kocka Budafoki élesztő, 10 g cukor Előtészta: Az összes hozzávalót elkeverjük egymással, jól átgyúrjuk és a…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
A lisztben elkeverjük a sót,hagymát, elmorzsoljuk benne a túrót,rámát. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, futtatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk.Meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk 1-1,5 cm vékonyra és tetszés szerint kiszúrjuk/vágjuk pogácsának vagy rudacskáknak.Megkenjük tojással,megszórhatjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük
Az élesztőt egy evőkanál cukros tejben elkeverem. Futtatom. A lisztet összekeverem a sóval és a 2 evőkanál cukorral. Mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott vajat is hozzákeverem. Összegyúrjuk, dagasztjuk aztán kelesztjük. Közben a tojásfehérjét a 10 dkg cukorral, sóval,…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
Kovászhoz: 200 g kenyérliszt (BL-80), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 300 g kenyérliszt, 10 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 2 ek. burgonyapehely, 1 dl víz, 2 ek. sárgaborsópüré, 2 ek. magkeverék, 20 g vaj Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g…
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A többi hozzávalót összekevertem és húsz perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztattam. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni. Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. Egyenlő részre vágtam,egyesével ovális formára nyújtottam, majd a lekvárral megkentem és sodortam. Ezeket a töltött…
A mazsolát megmosom és meleg vízbe beáztatom. Közben a tejet fellangyosítom és kis cukor hozzáadásával belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni. Eközben a lisztet átszitálom, majd a cukrot és a sót is hozzáadom. Elkeverem végül pedig hozzáadom a tojásokat. Ezt összekeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát, majd kb. 10 percig dagasztom, míg…
kis pohár tejföl fele, 1 kis kanál kristálycukor, 25 g friss Budafoki élesztő, 250 g finomliszt, 125 g margarin, 1 kis kanál só, 50 g reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 125 g főtt, áttört burgonya, fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve, fél fej aprított lilahagyma, 1 szelet felkockázott bacon szalonna,…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a csigákat, és előmelegített, légkeveréses sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütöm.
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is. Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú…
Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kidagasztjuk. 3 részre osztjuk, kelni hagyjuk.Kinyújtjuk, majd megkenjük a kikevert vaniliás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, majd eldaradoljuk. Zsírozott tepsibe tovább kelesztjük, majd barnára sütjük. Sülés közben vaniliás tejjel meglocsoljuk.
Kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a liszttel, maradék tejjel, cukorral, sóval, olajjal, majd 15 percig pihentetjük. 8 cipóra osztjuk, egyesével nagytányér méretűre nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb részébe rakjuk a fél karika kolbász és kis darabka sajtot, majd feltekerjük. 1 órát hagyjuk pihenni, kelni. Megkenjük…
5db elkészítéséhez: Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g, A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:, Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki…
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
A kockacukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, melynek során duplájára kel. Ezt követően lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag…
A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk. 1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk. 2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot…
Legelőször a datolyát kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és egy tálkában felöntjük fél deci portóival és hagyjuk pihenni. Elkészítés lépései: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a joghurtot és a mézet, és egy csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt is, és jól összedolgozzuk. Mikor a tészta…
Megdagasztjuk a tészta hozzávalóit , és a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és az egyik felét kinyújtjuk egy 30 cm átmérőjű körre. A maradék tojássárgáját pici tejjel felverjük, és megkenjük vele a tésztát. A reszelt csoki eloszlatjuk a tésztán. Fahéjjal, cukorral is megszórhatjuk. A tésztát 16 egyenlő háromszögre…
A lisztet, tojást, bazsalikomot beleszórom egy edénybe, az élesztőt 1 dl langyos vízben megfuttatom, majd a száraz anyaghoz öntöm, a tejföllel együtt. Elkezdem dagasztani, majd mehet hozzá a só is. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt ketté veszem,olajozott tepsibe kézzel szépen szépen szétnyomkodom. Megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a kiválasztott feltétekkel. Ez…
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le,…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatni ( 2 csipet cukrot kell beletenni ), majd a hozzávalókat összedolgozni szép sima tésztává ( ne legyen túl kemény). Eztán három cipót készítek belőle és 25 percig konyharuhával letakarva kelesztem. Kelesztés után normál tepsibe (kb. 35×25 cm) teszem az első kinyújtott tésztát. lekenem a baracklekvár…
Tésztához: 40dkg liszt, fél tubus sűrített tej, 2,4-3dl langyos tej, 2dkg friss élesztő, 4dkg vaj, 1tk só, Töltelékhez, fél tubus sűrített tej, 10dkg puha vaj, Tetejére:felvert tojás 1-2hete találtam a receptet egy újságban,már többször elkészítettem(ajándékba is) biztos a húsvéti asztalon lesz. Elkészítés lépései: Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az…
A tészta hozzávalóit mérd ki és kézzel vagy dagasztógéppel készítsd egy rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen, majd vágd 50 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20 cm hosszúra és 3 db-ot helyezz egymás mellé. Vizezd meg az alját és mártsd…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.