Az élesztőt felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalót.Szép hólyagossá dolgozzuk.Egy órát kelesztjük.Kinyújtjuk lekenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint megszórjuk porcukros kakaóporral.Feltekerjük lekenjük tojással.Megsütjük.Még melegen lekenjük cukros tejjel.Jó étvágyat!
A tésztával kezdem, egy mély, gyúróedénybe szórok minden száraz alapanyagot: liszt, só, cukor. Az élesztőkockát is belemorzsolom. Ezután hozzáadom az olivaolajat és lassan egy kevés meleg vizet, esetleg egy kevés langyos tejet. Jól összedolgozom, amígy teljesen homogén, laza és nem ragadós tésztát kapok. Letakarva félreteszem kelni, kb. fél órát. Addig…
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük…
Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát) A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7×7 cm-es kockákra. (15-16…
Hozzávalók: Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej, Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb.…
25 dkg finomliszt 25 dkg ch csökkentett Zero 6 liszt ( vagy további 25 dkg finomliszt), 1 mk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 60 g vaj, 20 g eritrit stevia keverék /kevesebb kell mint a cukorból (vagy 60 g cukor), 1 tk cukor, 20 dkg…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot. Elkészítés: A liszthez adjuk sót és elmorzsoljuk benne a ramat. Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a márványsajtot és az élesztőt is. Ezt adjuk a liszthez, a tojással…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lukat csinálunk. Beletesszük az élesztőt, egy kicsi cukrot és egy kis langyos tejet. Felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojást, margarin, vaníliás cukort és annyi tejet amennyit felvesz. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk és hagyjuk pihenni egy 1/2 órát. Addig a töltelék hozzávalóit…
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas, jól kidolgozott tésztát és letakarva pihentesd kb. 20 percet. A tésztát oszd 4 felé és gömbölyítsd fel. Kézzel vagy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztákat kb. 20-25 cm-es kerek lapokká és kend meg egyenletesen a tejföllel. Szórd meg reszelt mozzarella sajttal és…
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet…
A hozzávalókat mérd össze a spenót kivételével és géppel vagy kézzel alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén tedd bele a spenótot és még 1-2 percig dagaszd a tésztát. Letakarva pihentesd 20-30 percet. Oszd el a tésztát egyenként 60 grammra és formázd elő hosszúkásra. 5 perc pihentetés után nyújtsd…
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,puha vajat és a maradék tejet(a tejet lassan adagoljuk amennyit a tészta felvesz), és jól összedolgozzuk,kidagasztjuk. A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen lapostányérnyi kör alakúra…
A krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át (v. villával alaposan törjük össze) és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet.…
Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk. A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát. Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig…
A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük egész tojással és megszórjuk sajttal. (Nem tesszük a tésztába az összes sajtot, csak kb. 15 dkg-ot, a maradékkal megszórjuk a pogácsák tetejét. Forró sütőben sütjük a tésztát, míg…
Egy tálba rakom a lisztet, sót, olajat!Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl meleg vízben a cukorral és ha felfutott, akkor hozzá adom ezt is és jól átgyúrom a tésztát!Majd a kezemmel ellapolgattam és kiszaggattam a virág formát! A virslit fel karikáztam és a virágba nyomkodtam, de előtte mindig mustàrba mártogattam! Utána…
A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. Felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és…
Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk. Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat. Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük. 10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.