Előtészta: Az előtésztát bekeverni, letakarva 4 órát pihentetjük Tésztát jól kidagasztjuk, érleljük 1 órát. Aztán két egyforma darabra vágjuk és gömbölyítjük. Újabb 15 perc pihentetés után kinyújtjuk 60 cm hosszúra, és a két végét összecsípjük. Kelesztjük 45 percig, felületét lisztezzük és 230 fokon készre sütjük (25- 30 perc).
A víz feléhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Ezután szórjuk meg egy pici liszttel, majd letakarva, langyos helyen kb. tíz perc alatt kelesszük a duplájára. A maradék lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a…
A lisztet egy tálba rakjuk átszitálva, majd a közepébe egy nagyobb méretű lukat készítünk. Ide öntjük a langyosra melegített tejet, majd hozzáadjuk az élesztőt és egy kis cukrot. A tál szélére sót szórunk és az olajat is oda öntjük. Ha az élesztőt felfuttattuk, akkor utána alaposan összegyúrjuk a tésztát. (Ha…
2 dl kissé édes langyos tejben felfuttatok 2,5 dkg élesztőt. 70 dkg lisztet összekeverek 2 ek cukorral, a közepébe mélyedést csinálok, beleütök 1 db tojást, 1dl olajat és az élesztős tejet. Annyi tejjel (kb. 3 dl) gyúrom össze, hogy pogácsa lágyságú tészta legyen és jól kidolgozom, hogy sem a kezemhez,…
500 g liszt, 25 g Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g cukor, 25 gsertészsír, 1 tojás, 2 dl tej (amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet), Töltelék: 125 g túró 1 tojássárgája cukor (ízlés szerint) vanília citrom reszelt héja A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett…
Hozzávalók: Tésztához:, 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 60 g cukor, 60 g vaj , 2 dl tej, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, Töltelék:, 150 g vaj, 5 g fahéj, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 2 g kardamon fűszer, 2…
A tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, majd langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, a porcukrot, tojást, s legvégül az élesztős tejet lassan adagolva kalácsszerű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap két részre vesszük, mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és nyolc…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olvasztott margarint és alaposan kidolgoztam a tésztát.Letakarva,meleg helyen kb. 1 órát hagytam kelni. Miután megkelt két részre osztottam és kör alakúra nyújtottam a tésztát.Pizzavágóval…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Az élesztőt morzsoljuk bele fél dl langyos tejbe, majd hagyjuk felfutni. A liszthez öntsük hozzá az élesztős tejet, a cukrot, a vajat, egy tojást, csipetnyi sót és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk, dagasszuk a tésztát, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesszük duplájára. Lisztezett deszkán osszuk három egyenlő részre a tésztát.…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
Töltelék: Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba. Tészta: Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá…
A stollen osztrák ünnepi kalács, amit általában Mindenszentekkor készítenek el és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolnak. A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük a tejben, kis cukorral megfuttatott élesztőt. Az így kapott híg kovászt meleg helyen 30 percig kelesztjük. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott…
A tejet meglangyosítom bele teszem a 4 ek cukrot,majd bele morzsolom az élesztőt, félre tesszük mig fel fut,addig kimérem a lisztet és a sót. Ha felfutott az élesztő akkor hozzá adom a liszthez elkeverem majd az olajat is hozzá adom. Közepesen lágy tésztát kell kapnom. Elfelezem ,majd az egyikhez adom…
A tésztát gépben dagasztom, mikor kész, kissé átgyúrom. Kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Mikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a kezemmel, megformázom. Formát sütőpapírral kibélelem, a tetejét rátéve hagyom jó duplájára kelni. Ekkor pengével bevágom, további 15-20 percig hagyom kelni A sütőt 220-230 fokra állítom, kb. 50-55 percig, vagy…
A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt. A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie . Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
Sokan sütnek a gyerekükkel, nos én a barátommal szoktam néha nem a legszebb az eredmény, de nem is az a lényeg. 🙂 Na, de nézzük az elkészítést. A lisztet kimérem, mélyedést csinálok a közepébe. Ide morzsolom az élesztőt, erre teszem a cukrot majd ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még kicsit…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe, hozzáadjuk a lisztet. Az élesztőt simán belemorzsoljuk. Egyszerű dagasztóprogramon lágy tésztát dagasztunk. Kivesszük, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Ovális bucikat gömbölyítünk. Sütőpapírral…
Limara Jól bevált fehér kenyere alapján. Az öregtésztát előző nap összeállítom. 30 dkg liszt, csipet só, 1 dkg élesztő, és pici olaj, víz. Szobahőmérsékleten tárolom, nagyon melegben lezárt dobozban hűtőben. A tésztát kézzel dagasztatom, 20 percig.Liszteket kimérem, bele a sót -összekeverem. Majd jöhetnek a folyékony hozzávalók. Mikor kész, kissé átgyúrom,…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejben, 2 tk. cukorral. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyik felébe alaposan belegyúrjuk a kakaóport. Megint ketté osztjuk (négy cipónk lesz). Mind a négy tésztát elnyújtjuk és felváltva egymásra fektetve feltekerjük. Kikent és lisztezett tepsire téve 2-2,5 órát pihentetjük. Előmelegített…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.