Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A tejet meglangyosítom bele teszem a 4 ek cukrot,majd bele morzsolom az élesztőt, félre tesszük mig fel fut,addig kimérem a lisztet és a sót. Ha felfutott az élesztő akkor hozzá adom a liszthez elkeverem majd az olajat is hozzá adom. Közepesen lágy tésztát kell kapnom. Elfelezem ,majd az egyikhez adom…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
A stollen osztrák ünnepi kalács, amit általában Mindenszentekkor készítenek el és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolnak. A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük a tejben, kis cukorral megfuttatott élesztőt. Az így kapott híg kovászt meleg helyen 30 percig kelesztjük. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott…
Sokan sütnek a gyerekükkel, nos én a barátommal szoktam néha nem a legszebb az eredmény, de nem is az a lényeg. 🙂 Na, de nézzük az elkészítést. A lisztet kimérem, mélyedést csinálok a közepébe. Ide morzsolom az élesztőt, erre teszem a cukrot majd ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még kicsit…
A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe, hozzáadjuk a lisztet. Az élesztőt simán belemorzsoljuk. Egyszerű dagasztóprogramon lágy tésztát dagasztunk. Kivesszük, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Ovális bucikat gömbölyítünk. Sütőpapírral…
az élesztőt kis tejjel cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a az élesztőt, egy egész tojást, 2 tojássárgáját, 6 dkg cukrot és 6 dkg vajat, sót. Kevés tej adagolásával könnyű tésztává dagasztjuk. A tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd 2 cipót formálunk belőle és gyúródeszkára tesszük. A cipókat négyszögletes alakúra nyújtjuk,…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
Egy nagy bögrében simára keverjük az élesztőt a tejjel és cukorral, hozzászitáljuk a lisztet; felfuttatjuk. Mély tálban összedolgozzuk a lisztet a megkelt élesztővel, hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, mazsolát, tojások sárgáit, a vajat, cukrot, sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját – a tésztát alaposan kidolgozzuk. Zsiradékkal vastagon…
Tészta hozzávalói, 4 db tojás, 5 dkg friss élesztő, 1 csipet cukor, 6 dl kefir, 3 tk só, 100 dkg liszt , A tetejére, pár gerezd fokhagyma, 1 nagy doboz tejföl, 20-25 dkg sajt reszelt Egy kevés langyos kefírben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefírt,a…
Limara Jól bevált fehér kenyere alapján. Az öregtésztát előző nap összeállítom. 30 dkg liszt, csipet só, 1 dkg élesztő, és pici olaj, víz. Szobahőmérsékleten tárolom, nagyon melegben lezárt dobozban hűtőben. A tésztát kézzel dagasztatom, 20 percig.Liszteket kimérem, bele a sót -összekeverem. Majd jöhetnek a folyékony hozzávalók. Mikor kész, kissé átgyúrom,…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejben, 2 tk. cukorral. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyik felébe alaposan belegyúrjuk a kakaóport. Megint ketté osztjuk (négy cipónk lesz). Mind a négy tésztát elnyújtjuk és felváltva egymásra fektetve feltekerjük. Kikent és lisztezett tepsire téve 2-2,5 órát pihentetjük. Előmelegített…
Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, meghintem a cukorral majd ráöntöm a kézmeleg vizet, befedem addig, míg a sajtot és fokhagymát lereszelem, és az olívabogyót felaprítom és összekeverem. Ez idő alatt felfut az élesztő, amihez hozzáadom az olajat, sót, és dagasztógéppel jól kidolgozom, míg egy fényes, sima…
Előtészta:, 250g búzaliszt (BL-55), 1,5dl víz, 15g Budafoki élesztő, 5g só, 50g vaj, 25g cukor, Tészta:, 250g búzaliszt, 1dl tej, 10g Budafoki élesztő, 5g só, 15g cukor, kávéskanálnyi sütőpor Az előtésztát alaposan összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell, csak álljon össze a tészta és ne legyenek benne nagyobb csomók. Egy…
450-500 g kenyér- vagy süteményliszt, 2 érett banán, 3 ek joghurt, 2 ek méz, 1 ek barna cukor, 1 tk fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, 1 dl meleg víz, 10 g élesztő, 1 ek olívaolaj, egy csipet só, + ráadás: 1 marék dió vagy mandula, + néhány csepp vanília és/vagy…
A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt. A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie . Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )…
Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20-30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. A kinyújtott tésztába beletöltjük a kakaós tölteléket és feltekerjük (legalább hármat készítünk, hogy össze lehessen fonni), majd ezt követően összefonjuk. Ezután megkenjük egy tojással és betesszük sülni. Sütés: 215°C-on kb. 18-25 percig. Elkészítés lépései:
Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük…
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam…
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük. 2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn. 3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 4.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.