1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd az egész keveréket öntsük hozzá az edény tartalmához. 3. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy spatulával két percig, majd adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyót. Addig dagasszuk, amíg egyenletes és…
A recept innen származik: http://www.limarapeksege.hu/ Dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojás sárgáját, a tejszínt és a tejet. Végül rámorzsoljuk a friss élesztőt. A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor összeáll egy gombóccá kitesszük a deszkára és erőteljes mozdulatokkal…
Fél kg liszt, 25 dkg margarin, csipet só,egy marék cukor, 2 tojás sárgája 1egész tojás tojás 25 g BUDAFOKI élesztő 1,5 kanál tejföl (az élesztő futtatásához), Töltelék egy doboz sütés álló sárgabarack lekvár vagy súlyban megegyező üveges is jó 30 dkg cukrozott darált dió bél. A lisztet beleteszem egy tálba…
Minden hozzávalót egy tálba rakunk, robotgép dagasztófejével összedolgozzuk, majd megfelezzük a tésztát! Az egyik felébe raktam 3 evk. cicás kakaóport! Megvan a két tésztánk, a sima és a kakaós, amit egy leheletnyi olajjal kikent Jénaiba apránként elkezdünk rakosgatni – vizes kézzel, mert ragad a tészta. Egy kis sima, egy kis…
Az élesztöt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztövel,megsózzuk és jól kidolgozzuk majd fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt kinyujtjuk 40×30 cm-re majd az egyik hosszanti oldalát bevagdossuk 10 cm hosszan 2cm-enként. A be nem vágott részt megkenjük a tormával rászórjuk a sonkát majd a…
• Szitáljuk egy tálba lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd morzsoljuk össze a szoba-hőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. • Ez után mehet hozzá tejföl és a tojás. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. • Egy óra alatt kelesszük a duplájára. • A…
Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem Levettem belőle annyit amiből majd 3 db kb 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudok nyújtani. A többi tésztát téglalap alakúra nyújtottam.A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra.A megmaradt részre rákentem a csokoládés…
Az élesztőt felfutatjuk a langyos tejben, Utánna összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt és félretesszük kelni! Ha megkelt két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk megkenjük a fahéjas margarin krémmel, majd feltekerjük. A másik lappal s így járunk el majd a végén a két tekercset összefonjuk és 40 perc alatt 180…
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 25 g BUDAFOK friss élesztő, kevés olaj, só, víz, cukor Ez a recept tulajdonképpen a barhesznek is az alapanyaga. A másfél kilogramm liszt közepébe beleöntjük az előzőleg cukros vízben felfuttatott élesztőt. Belerakjuk a főtt, áttört burgonyát. A…
A tésztához 3 evőkanálnyi lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsolunk. Ezután az élesztőt, a sót és a cukrot beleszórjuk. A tejet kézmelegre langyosítjuk és ráöntjük. A maradék lisztet hozzáadjuk és lágy, a fánkéhoz hasonló tésztává dolgozzuk, közben a tojássárgákat is hozzáadjuk. Akkor jó, ha hólyagosodni kezd. Ha túl lágy…
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. 30-40 C fokos sütőben a tésztát fél óra alatt megkelesztjük. 2 részre osztjuk és tetszés szerinti feltéttel 180-200 C fokos sütőben készre sütjük. Ebből az adagból 2 db vékony tésztás pizza készül villámgyorsan. :o)
A liszteket kimértem, hozzámértem a tápiókát, aszkorbint, xantánt, sót, és alaposan összekevertem őket. Hozzáütöttem a tojássárgáját. Egy mércébe belemértem a 3 ek tejfölt, és annyi vízzel alaposan elkevertem, hogy 2 dl legyen az összes mennyisége. Ebbe a keverékbe morzsoltam bele az élesztőt, és azzal is kikevertem. Ezután robotgép dagasztó szárával…
1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre…
Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket. Sütés előtt megkenjük tojással.…
A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát. A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet. A tésztát…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálban szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt, a felolvasztott zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Szükség szerint még tejet adhatunk hozzá, hogy kb. pogácsa keménységű legyen a tészta. Kelni hagyjuk, amig duplájára nem nő.…
A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, beletesszük a krumplipürét, vajat és jól kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr kicsit ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény…
Töltelék elkészítése: A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt. Keverd össze a többi hozzávalóval. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban. Mérd ki a tésztát 150…
Töltelék elkészítése: A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet. Elkészítés: A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.