Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni. Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15…
50 dkg liszt + 2 evőkanállal, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 15 db medvehagymalevél, 1 ek olaj, 1 tojássárga + 1 ek tej a lekenéshez A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze.…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Oszd 6 egyenlő részre és készíts gombócokat. Letakarva pihentesd további 10 percet, majd kissé olajos kézzel nyújtsd ki, és előmelegített grillsütőn süsd alaposan át. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit mérd ki és dagasztógépben vagy kézzel dagaszd ki alaposan. Egy jól nyújtható rugalmas tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 20 percet. Oszd el a tésztát 6 vagy 7 egyenlő részre, a spárga nagyságától függően, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki, és csavard…
Mérj ki minden hozzávalót és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20-30 percet. Oszd el 80 g-os darabokra, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázz stanglikat, vizezd be a stangli felületét és forgasd sajtba. Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 60 percet. 190 °C-os előmelegített sütőben…
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát. Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.…
A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki. Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt…
Krém elkészítése: A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel. Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett. Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki. Elkészítés:…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel készíts egy közepesen lágy tésztát. Fontos, hogy jól dagaszd ki a tésztát! Letakarva pihentesd 20-30 percet. Pihentetés után egyenként mérd ki 80 g-ra a tésztát. Pár perc újabb pihentetés után gömbölyítsd fel a tésztákat és helyezd sütőpapíros lemezre.…
Töltelék elkészítése: A kimagozott meggyre tedd rá a cukrot és várd meg, hogy levet eresszen. Botmixerrel mixeld le és keverd bele a többi hozzávalót. Egy kenhető krémet kell hogy kapj. Elkészítés: A nyersanyagokat mérd ki és tedd egy dagasztótálba, majd gyors mozdulatokkal készíts egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd legalább…
Körtés töltelék elkészítse: A pudinghoz tedd a tejbe a cukrot, vaníliás cukrot, körtét és keverd el a pudingporral. A készre főzött pudingba pici hűlés után keverd bele a tejfölt. Fóliával letakarva hűtsd ki. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts belőle egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva pihentesd 15…
A tésztához kimért anyagokat összegyúrjuk, így egy rugalmas tésztát kapunk. A 15 percig pihentetett tésztát elosztjuk 12 egyforma részre és gombócokat formázunk belőlük. Pihentetés követően vékony szálakat sodrunk és megfonjuk őket. Kb. 40 percet kelesztjük a fonott briósokat. Tojással lekenjük a tetejét és mákkal, mandulával díszítjük. Sütés: 200 °C 12-14…
A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát. A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet. A tésztát…
A már bedagasztott tésztát elnyújtottam és beletettem a hajtogató margarint. Egy dupla hajtást végzek (azaz a kinyújtott tésztánkat állandóan felezve, a hosszán a távolságot 4 részbe hajtom). Dupla hajtás: Hűtőben pihentetem 10-20 percet, újabb dupla hajtást végzek, majd újra hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtottam kb. 7 mm vastagra. (kb. 50 cm…
Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Elkészítés: A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát. Szétosztjuk 2…
Töltelék elkészítése: A vaj, a jalapeno és a reszelt cheddar kivételével a töltelék hozzávalóit keverd csomómentesre, majd állandó keverés mellett közepes lángon főzd fel. A végén keverd bele a vajat. (A jalapenot és a cheddart tedd félre.) Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készítsd egy közepesen lágy…
A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő…
A töltelék hozzávalóit mérd össze egy tálba, majd alaposan keverd össze és tedd félre, amíg a tésztát elkészíted. Készíts össze minden hozzávalót a tésztához és a langyos tejjel addig dagaszd, amíg sima nem lesz a tészta felülete. Letakarva 20 percet pihentesd, majd vágd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel. Pár…
A hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd a langyos tejjel, gyors dagasztó mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy, de rugalmas tésztát. Letakarva 30 percet pihentesd. Mérlegen mérd ki a tésztákat 80 grammra és gömbölyítsd fel mindet. 5 perc pihentetést követően nyújtsd ki a tésztákat legalább akkorára, mint a virsli. Minden tésztát…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.