A savanyú káposztáz jól kicsavarjuk és felaprítjuk, hogy ne legyen olyan szálas, így könnyebb lesz vele dolgozni. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a vajat /vagy margarint/, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Majd hozzáadjuk az előkészített savanyú káposztát…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, majd a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalókat a vaj kivételével hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat, azzal is…
A lisztet egy tálba szitálom, majd egy lukat csinálok a közepén és felfuttatom benne az élesztőt a vízzel és egy kis cukorral. Míg az élesztő felfut, a paradicsom pürét, a sajtot és ízlés szerint a sót is hozzáadjuk. Végül összedolgozzuk vizet adva hozzá. Pihentetjük egy órát, majd nyújtjuk és kis rudakat…
Tésztához: 500 g finomliszt, 25 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 kk. cukor, 3 ek. olivaolaj, 3 dl víz Tetejére: olvasztott vaj, szezámmag (elhagyható) A lisztet átszitáljuk, a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, langyos vizet, olajat, jól kidagasztjuk. Kb. 1 órát letakarva kelesztjük. Tepsit sütőpapírral lefedjük.…
Lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepére lukat csinálunk. Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk margarint, a tojássárgáját és egy csipet sót. Összegyúrjuk a tésztát. Két cipót csinálunk, pihentetjük. A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket is. A tésztát kinyújtjuk…
Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.A többi hozzávalókból tésztát gyúrunk.meleg helyen megkelesztjük a duplájára kb 30-40 perc. 5 vagy 6 db cipóra osztjuk kinyújtjuk kör alakúra. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük majd a túrót hozzákeverjük. A túrós töltelékkel megkenjük majd 8 cikkre vágjuk,a szélesebb…
Elkészítjük az elő tésztát: A lisztet tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát (dagasztani nem kell). Olajozott, vagy liszttel megszórt tálban lefedve egy éjszakát hagyjuk pihenni, ezalatt túlkel és kissé össze is esik. Elkészítés lépései: Tészta összeállítása: A liszteket…
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a sovány tejport, joghurtot, olajat, melaszt és a búzacsírát. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 2 percen át dolgozzuk össze, aztán adjuk hozzá a len-, illetve napraforgó magvakat. Ismét dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes…
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lilahagymát lereszeljük. A lisztet, olajat, sót, tejfölt, sajtot, a lilahagymát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, és simává dagasztjuk. Kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk a tésztát. Beleteszünk egy darabka vajat…
Elkészítési idő: 1 óra Hozzávalók: 50 dkg kevert liszt (finom és grízes 50% arányban), késhegynyi só, 1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1/4 l tej, 1 friss Budafok élesztő, 1 tojás sárgája (megkenéshez) Tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk és szép hólyagosra…
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük. A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra…
A töltelékhez: Nutella, VAGY 20 dkg kristálycukor 2 púpos teáskanál pirospaprika(ezt a kettőt összekeverem) Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot is, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a tojást,…
A tésztához: 2,5 dl tej,100 gr cukor , fél kocka élesztő 5 ek olaj 1 tojás +1 tojásfehérje 650 g liszt 1/2 kk só A töltelékhez: 5 dl tej 5 ek cukor 1csomag eper puding 5 ek kókuszreszelék A kenéshez:50 g vaj ,1 tojás sárgája+1 ek olaj Egy tálban tesszük…
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe és megszórjuk a cukorral, hagyjuk felfutni. Egy másik tálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,majd a margarint és a tojást. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyre rakva, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt…
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc) Ha megkelt a tészta, két…
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzá adjuk a tojássárgáját,élesztőt,tejfölt,sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk.Kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk,kb,1 cm vastagra.Tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük ,majd középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk.15-20 percig sütjük. / lassú tűznél nem szabad sütni,mert kiszárad/
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
Kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ezután összedagasztjuk a liszttel, cukorral vaníliás cukorral sóval és kb. 2dl langyos tejjel. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ami ha már fényes, beledolgozzuk a 6 dkg vajat is. Kicsit kelni hagyjuk, majd három részre osztjuk, amiből kettő kisebb, egy nagyobb. A két…
Minden hozzávalót egy tálba rakunk, robotgép dagasztófejével összedolgozzuk, majd megfelezzük a tésztát! Az egyik felébe raktam 3 evk. cicás kakaóport! Megvan a két tésztánk, a sima és a kakaós, amit egy leheletnyi olajjal kikent Jénaiba apránként elkezdünk rakosgatni – vizes kézzel, mert ragad a tészta. Egy kis sima, egy kis…
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a…
Pizza tésztához: Hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor Elkészítés: A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal…
A hozzavalókat a sajt kivételével egy nagyobb tálba tesszuk,alaposan osszedolgozzuk es 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt,lisztezet gyúró felületre borítjuk es átgyurjuk. 1 cm vastagra nyujtjuk es pogacsa szaggatóval szaggatjuk. A pogik tetejét tojássárgával lekenjük és megszórjuk reszelt sajtal. Előmelegitet sütőben 15-20 perc alatt aranyló sárgára…
Az élesztőt egy kis porcukorral egy kevés tejben feloldom, hozzáadom a liszthez, a többi alapanyaggal együtt. A tésztát alaposan kidolgozom, pihentetem, utána forró, zsiradékkal kikent palacsintasütőben kisütöm. Lekvárral, nutellával, gyümölcsökkel vagy olvasztott csokival tálalom.
A téaztába kerülő só mennyisége ízlés függő, Laura barátnőm szerint legyen jó sós, mert akkor lehet rá inni. Ez az egyetlen recept, amit rendszeresen készítek, ha kártyázunk vagy vendégeket várunk. Lehet belőle pogácsa, kifli, csiga, a töltelék el is hagyható, finom minden nélkül is. Elkészítés lépései: A lisztbe belemorzsoljuk az…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
Először 0,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe egy mélyedést csinálunk és oda adagoljuk a többi hozzávalót az olvasztott vajon kívül, legvégén a felfutott élesztőt és ezt jól összedolgozzuk. Amikor a tészta már összeállt, akkor kezdjük fokozatosan beledagasztani az olvasztott vajat…
Hozzávalók 8 db-hoz:, 50 dkg sima liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 4 dkg vaj Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az…
A recept innen származik: http://www.limarapeksege.hu/ Dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojás sárgáját, a tejszínt és a tejet. Végül rámorzsoljuk a friss élesztőt. A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor összeáll egy gombóccá kitesszük a deszkára és erőteljes mozdulatokkal…
A liszteket kimértem, hozzámértem a tápiókát, aszkorbint, xantánt, sót, és alaposan összekevertem őket. Hozzáütöttem a tojássárgáját. Egy mércébe belemértem a 3 ek tejfölt, és annyi vízzel alaposan elkevertem, hogy 2 dl legyen az összes mennyisége. Ebbe a keverékbe morzsoltam bele az élesztőt, és azzal is kikevertem. Ezután robotgép dagasztó szárával…
A liszthez hozzaadom a sot ,a cukrot, langyos tejet es a tojast, majd bedagasztom. A dagasztas vege fele hozzaadom az olvaszott vajat es holyagosra dagasztom amig mar nem tapad a teszta az edeny falahoz. A sutoben megpiritom a mandulat (vigyazat, hamar odaeghet).Egy labasban a cukrot felolvasztom , vilagos szinure karamellizalom…
Egy kevés langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sót (alaposan eloszlatjuk a lisztben), hozzáadjuk a többi hozzávalót, illetve a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, utána letakarva pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, lecsippentünk belőle egy darabot és félretesszük (ez lesz a későbbi dekorációnk); a…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd az egész keveréket öntsük hozzá az edény tartalmához. 3. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy spatulával két percig, majd adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyót. Addig dagasszuk, amíg egyenletes és…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük. Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.…
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a maradék tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is. Végül kanalazzuk hozzá…
• Szitáljuk egy tálba lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd morzsoljuk össze a szoba-hőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. • Ez után mehet hozzá tejföl és a tojás. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. • Egy óra alatt kelesszük a duplájára. • A…
Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni. A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.