A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. A…
Limara Jól bevált fehér kenyere alapján. Az öregtésztát előző nap összeállítom. 30 dkg liszt, csipet só, 1 dkg élesztő, és pici olaj, víz. Szobahőmérsékleten tárolom, nagyon melegben lezárt dobozban hűtőben. A tésztát kézzel dagasztatom, 20 percig.Liszteket kimérem, bele a sót -összekeverem. Majd jöhetnek a folyékony hozzávalók. Mikor kész, kissé átgyúrom,…
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este összekészítettem és reggel sütöttem). Lisztezett lapítóra kiborítom majd lisztezett kézzel a széleitől meghajtogatom és pihenni hagyom, amíg a sütő bemelegszik. A sütőt és az edényt…
1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
A langyos tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot, és a 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk benne. Az 50 dkg lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzátesszük a tojás sárgáját, az 1 teáskanál sót, és összedolgozzuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a lágy 5 dkg vajat. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá,…
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet…
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzá adjuk a tojássárgáját,élesztőt,tejfölt,sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk.Kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk,kb,1 cm vastagra.Tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük ,majd középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk.15-20 percig sütjük. / lassú tűznél nem szabad sütni,mert kiszárad/
Kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ezután összedagasztjuk a liszttel, cukorral vaníliás cukorral sóval és kb. 2dl langyos tejjel. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ami ha már fényes, beledolgozzuk a 6 dkg vajat is. Kicsit kelni hagyjuk, majd három részre osztjuk, amiből kettő kisebb, egy nagyobb. A két…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A 60 dkg lisztet egy tálba szórjuk, közepén mélyedést alakítunk ki. Beleöntjük a 10 dkg cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a 2 dl langyos tejet. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját: 2 tojás, 6 dkg vaj, 1 mk só, rumaroma. Kidagasztjuk, majd…
1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről. 2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. Ameddig…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb öt cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát és…
A téaztába kerülő só mennyisége ízlés függő, Laura barátnőm szerint legyen jó sós, mert akkor lehet rá inni. Ez az egyetlen recept, amit rendszeresen készítek, ha kártyázunk vagy vendégeket várunk. Lehet belőle pogácsa, kifli, csiga, a töltelék el is hagyható, finom minden nélkül is. Elkészítés lépései: A lisztbe belemorzsoljuk az…
Kevés tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgát és a p.cukrot. Ezt a keveréket a liszttel és a többi hozzávalóval simára dagasztjuk.hagyjuk 20 percet pihenni, majd finoman árgyúrjuk és ismét pihen 20 percet. A tésztát 3-4-5-6 felé osztjuk, attól függően hogy hány fonatos kalácsot szeretnénk. Kis gömböket formálunk és 15 percig…
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelkedett, teteje megrepedezett. A többi hozzávalóval szép hólyagos tésztát dagasztottam. Akkor jó az állaga, ha kissé lágyabb, de nem ragad, jól nyújtható. Kelesztőtálban hagytam duplájár…
Elkészítési idő: K.b. 30 perc, 50 perc pihentetés, 50 perc sütés Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek liszttel és 1 ek cukorral. A lisztet a vajjal , porcukorral, sóval, citromhéjjal ,tojássárgájával,vaníliás cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk. Végül beledolgozzuk a mazsolát és a citronátot. A kivajazott, lisztezett formába töltjük. 50…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.