Előszőr morzsold össze a zsiradékot a liszttel, majd a többi hozzávalót is add hozzá a sajt kivételével, és gyúrj egy homogén tésztát és a végén keverd bele a sajtot. Letakarva pihentesd legalább 10-15 percet. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kb. 20 cm szélesre, majd vágd 1-1,5 cm széles csíkokra.…
A lisztet a zsiradékkal és a száraz hozzávalókkal morzsold össze, majd add hozzá a tojássárgáját, a tejet, és készíts egy homogén élesztős omlós tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra. Töltelék elkészítése: keverd össze a diót annyi baracklekvárral, hogy…
Töltelék elkészítése: A puha vajjal keverd össze a hozzávalókat! Cukorszirup elkészítése: A cukorszirup hozzávalóit forrald át és kész. Tészta elkészítése: A hozzávalókat gyúrd össze a langyos tejjel, majd letakarva pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 30×40 cm-re és a tölteléket kend el rajta, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Tekerd fel szorosan…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percig, majd oszd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20×25 cm téglalapra. Kend meg a szilvalekvárral és szórd meg a csokoládé cseppel. Tekerd fel és vágd ketté hosszában, majd fond össze. Egy kb. 13 cm átmérőjű…
Töltelék elkészítése: A töltelék hozzávalóit pár percig serpenyőben kevergetve forrald! Morzsa elkészítése: Morzsold össze a puha vajjal a morzsa hozzávalóit! Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20…
A hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd a langyos tejjel, gyors dagasztó mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy, de rugalmas tésztát. Letakarva 30 percet pihentesd. Mérlegen mérd ki a tésztákat 80 grammra és gömbölyítsd fel mindet. 5 perc pihentetést követően nyújtsd ki a tésztákat legalább akkorára, mint a virsli. Minden tésztát…
A töltelék hozzávalóit mérd össze egy tálba, majd alaposan keverd össze és tedd félre, amíg a tésztát elkészíted. Készíts össze minden hozzávalót a tésztához és a langyos tejjel addig dagaszd, amíg sima nem lesz a tészta felülete. Letakarva 20 percet pihentesd, majd vágd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel. Pár…
A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő…
Töltelék elkészítése: A vaj, a jalapeno és a reszelt cheddar kivételével a töltelék hozzávalóit keverd csomómentesre, majd állandó keverés mellett közepes lángon főzd fel. A végén keverd bele a vajat. (A jalapenot és a cheddart tedd félre.) Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készítsd egy közepesen lágy…
A tésztához kimért anyagokat összegyúrjuk, így egy rugalmas tésztát kapunk. A 15 percig pihentetett tésztát elosztjuk 12 egyforma részre és gombócokat formázunk belőlük. Pihentetés követően vékony szálakat sodrunk és megfonjuk őket. Kb. 40 percet kelesztjük a fonott briósokat. Tojással lekenjük a tetejét és mákkal, mandulával díszítjük. Sütés: 200 °C 12-14…
Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Elkészítés: A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát. Szétosztjuk 2…
Körtés töltelék elkészítse: A pudinghoz tedd a tejbe a cukrot, vaníliás cukrot, körtét és keverd el a pudingporral. A készre főzött pudingba pici hűlés után keverd bele a tejfölt. Fóliával letakarva hűtsd ki. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts belőle egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva pihentesd 15…
A már bedagasztott tésztát elnyújtottam és beletettem a hajtogató margarint. Egy dupla hajtást végzek (azaz a kinyújtott tésztánkat állandóan felezve, a hosszán a távolságot 4 részbe hajtom). Dupla hajtás: Hűtőben pihentetem 10-20 percet, újabb dupla hajtást végzek, majd újra hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtottam kb. 7 mm vastagra. (kb. 50 cm…
A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát. A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet. A tésztát…
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát. Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel készíts egy közepesen lágy tésztát. Fontos, hogy jól dagaszd ki a tésztát! Letakarva pihentesd 20-30 percet. Pihentetés után egyenként mérd ki 80 g-ra a tésztát. Pár perc újabb pihentetés után gömbölyítsd fel a tésztákat és helyezd sütőpapíros lemezre.…
Krém elkészítése: A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel. Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett. Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki. Elkészítés:…
Töltelék elkészítése: A kimagozott meggyre tedd rá a cukrot és várd meg, hogy levet eresszen. Botmixerrel mixeld le és keverd bele a többi hozzávalót. Egy kenhető krémet kell hogy kapj. Elkészítés: A nyersanyagokat mérd ki és tedd egy dagasztótálba, majd gyors mozdulatokkal készíts egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd legalább…
Mérj ki minden hozzávalót és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20-30 percet. Oszd el 80 g-os darabokra, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázz stanglikat, vizezd be a stangli felületét és forgasd sajtba. Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 60 percet. 190 °C-os előmelegített sütőben…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Oszd 6 egyenlő részre és készíts gombócokat. Letakarva pihentesd további 10 percet, majd kissé olajos kézzel nyújtsd ki, és előmelegített grillsütőn süsd alaposan át. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit mérd ki és dagasztógépben vagy kézzel dagaszd ki alaposan. Egy jól nyújtható rugalmas tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 20 percet. Oszd el a tésztát 6 vagy 7 egyenlő részre, a spárga nagyságától függően, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki, és csavard…
Töltelék elkészítése: Minden hozzávalót mérj össze, majd egy kanállal alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 -40 percet. Nyújtsd ki kb. 50 x 40 cm-re, majd kend meg a töltelékkel egyenletesen, és szórd meg az apróra vágott eperrel.…
A tészta hozzávalóit mérd össze és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet. Mérd 3 egyenlő részre a tésztát és nyújtófával nyújtsd ki kb. 30×30 cm-re. Kend meg a sajtkrémmel és tedd rá a feltétet, majd csavard fel csigának. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 1,5 órát.…
A tészta hozzávalóit mérd össze, majd a langyos vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20 percet, majd mérd ki 200 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, aztán tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd legalább 90 percet. Sütés előtt szúrd meg a tésztát, hogy a gőz ki tudjon jönni. 200…
A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki. Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt…
A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20 percet. A tésztát 25 g-os darabokra mérd ki, majd gömbölyítsd fel mindegyiket. 3 db tésztát sodorj ki kb. 25 cm-re és fond össze őket, majd a negyedik tésztát nyújtófával nyújtsd ki és…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és szúrd ki kb. 7-8 cm-es kiszúróval, majd a közepét is kb. 3 cm-es kiszúróval. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60…
Zselé elkészítése: Az eper ízű gyümölcslevet tedd fel melegedni egy lábasba, majd állandó keverés mellett add hozzá a cukorral elkevert pektint. Forrásig melegítsd, majd vedd le a tűzről és pár csepp ételfestéket tegyél bele. Tészta elkészítése: A kakaó kivételével mérj össze mindent gondosan, majd a langyos tejjel készíts egy kelttésztát.…
A zsiradékot, túrót a liszttel morzsold el, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet és nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra. 2-3 cm-es kiszúróval szúrd ki a pogácsákat és helyezd sütőpapíros lemezre. Felületét tojásozd meg, majd a reszelt sajttal szórd meg.…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki 90 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, majd tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órát, majd 210 °C-os előmelegített sütőben süsd 20-22 percig. Jó étvágyat kívánunk!
Az olíva és az olaj kivételével mindent mérj egybe egy dagasztótálba, majd a langyos vízzel alaposan dagaszd ki a tésztát. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat is, és dagaszd el rendesen. Végén tedd bele az összevágott olívabogyót és dolgozd bele a tésztába. Meleg helyen letakarva pihentesd a tésztát 30-40…
A vaj és az aszalványok kivételével mindent készíts össze egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Apró darabokra vágott vajat fokozatosan add hozzá a tésztához. Ha eldolgoztad a vajat, akkor tedd hozzá az aszalványokat és forgasd át. Egy kiolajozott edénybe tedd a tésztát és letakarva keleszd 2 órát meleg…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és készíts egy lágy tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva pihentesd kb. 40-50 percet. Vedd két felé a tésztát és olajos kézzel nyomkodd el sütőpapíros lemezre. Kend meg a tejföllel és gazdagon pakold meg a feltétekkel. Arra ügyelj, hogy a sütnivaló kolbászokat és a…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva pihentesd 50 percet. Mérd 3 egyenlő részre, majd nyújtsd ki sütőforma szélességűre a tésztát. Kend meg olvasztott vajjal és oszlasd el rajta egyenletesen az aszalt áfonyát. Két ellentétes oldalról csavard fel a tésztát és helyezd a sütőformákba…
A lisztet, az ízesítő anyagokat és a zsiradékot morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót, és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Tedd fóliába és a hűtőben pihentesd 1 órát. Készíts 30 grammos csepp alakú tésztákat és nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, tegyél bele 30 g gesztenyemasszát…
Töltelék elkészítése: A pudingport készítsd el a 400 ml tej és 100 g cukor hozzáadásával, majd a főzés végén tedd bele a vajat és keverd el benne. Fólia alatt hűtsd ki. A körtét tisztítsd meg, majd apró kockákra vágd fel, ízlés szerint ízesítsd a fahéjjal, barnacukorral, kardamommal, majd egy serpenyőben pár…
Egy tálban habverővel keverj össze mindent, a liszt kivételével. Adagonként keverd bele a lisztet, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy serpenyőt közepes lángon melegíts át és egy adag palacsinta tésztát tegyél a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát pirosra, majd hagyd kihűlni. Házi vagy bolti chilis babot melegíts fel és tedd a palacsintába. …
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztótálba, majd a langyos tejjel készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20-30 percet. Oszd kettő felé a tésztát (2 kuglóf formához), majd sodord ki ujjnyi vastagra és vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. Vizezd meg a tészta felületét és forgasd bele alaposan…
A lisztet a zsiradékkal, a sóval, cukorral morzsold össze, majd a többi hozzávalót is add hozzá és alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 20 percet, nyújtsd ki és egy kb. 2 cm-es kiszúróval szúrd ki a tésztát. Tedd a pogácsákat sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le, a tetejét reszelt sajttal szórd…
A cukkini és a sajt kivételével készíts össze mindent egy dagasztótálba. A folyadékkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, ami kissé kemény. A dagasztás végén tedd bele a cukkinit és a darabolt sajtot is. Amikor eldolgoztad a tésztában, akkor tedd át egy tálba és letakarva pihentesd legalább 40 percet. 80 g-os…
Töltelék elkészítése: Az aszalt szilvát vágd apróra, majd keverd össze az ízesítő anyagokkal. A szilvát vágd félbe vagy aprítsd össze. Az egészet keverd össze. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és dagasztógéppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy kelt tésztát. Letakarva pihentesd a tésztát legalább 30 percet. 60…
Kovász elkészítése: A hozzávalókat mérd ki és alaposan keverd össze, majd letakarva 24 órára tedd meleg helyre (kb. 24°C). Elkészítés: A kovászt és a tészta hozzávalóit készítsd össze, majd a langyos vízzel dagaszd ki alaposan a tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva érleld 30 percig, majd egyszer hajtogasd meg…
A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy alaposan kidagasztott lágy tésztát. Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel és egy olajos edényben letakarva keleszd 40 percen keresztül. Tedd a tésztákat sütőpapíros lemezre, majd olajos kézzel nyomkodd ki kb. 0,5 cm vastagra. Kend meg padlizsánkrémmel, majd bőségesen…
Puding elkészítés: A pudingport keverd el a tejben és add hozzá a cukrot, majd állandó keverés mellett forral fel. Pár perc hűtést követően keverd bele a vajat, majd fóliázd le a krémet úgy, hogy a fólia hozzáérjen teljesen a krémhez. Így hűtsd ki teljesen. Elkészítés: A hozzávalókat mérd össze, majd…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, majd egy dagasztó tálban gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet. 80 g-os darabokat mérj ki a tésztából, majd gömbölyítsd fel őket. Pár perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki oválisra és a tölteléket oszd el egyenletesen a tésztákban. Alaposan…
Töltelék elkészítése: A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet. Elkészítés: A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd…
Töltelék elkészítése: A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le. Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni. Pár csepp citromlével keverd át. Tészta elkészítése: Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
Töltelék elkészítése: A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt. Keverd össze a többi hozzávalóval. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban. Mérd ki a tésztát 150…
Töltelék elkészítése: A cseresznyét a cukorral keverd el, majd amikor kiengedte a levét, add hozzá a többi hozzávalót. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet, majd nyújtsd ki kb. fél cm vastag téglalap alapúra. Vágd…
Tangzhong elkészítése: A tejet és a lisztet mérd össze egy tálba és közepes lángon állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd ki. Elkészítés: Minden hozzávalót mérj ki, add hozzá a kihűlt tangzhongot és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 40 percet. Vágd három egyenlő részre, gömbölyítsd fel és…
Az olívabogyó kivételével mindent készíts össze egy dagasztótálba vagy dagasztógépbe és készíts egy alaposan kidagasztott, közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele az olívát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 50 percet. Mérd ki a tésztákat egyenként 70 grammra, gömölyítsd fel és ismét pihentesd 5 percet. Formázd meg hosszúkás…
Töltelék elkészítése: A túrót törd át szitán, majd keverd el a joghurttal. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki a tésztát egyenként 60 grammra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázd meg a tésztákat hosszúkás molnárka…
A hozzávalókat mérd össze a spenót kivételével és géppel vagy kézzel alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén tedd bele a spenótot és még 1-2 percig dagaszd a tésztát. Letakarva pihentesd 20-30 percet. Oszd el a tésztát egyenként 60 grammra és formázd elő hosszúkásra. 5 perc pihentetés után nyújtsd…
Poolish elkészítése: A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük. Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztó edénybe és géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki nyújtófával kb. 50×50 cm-es négyzetté és a kikevert diós tölteléket egyenletesen kend el a tésztán, majd csavard fel és kb. 2-3 cm-es csigákat vágj, amit egy…
A lisztet a vajjal és a sóval alaposan morzsold össze, add hozzá a további hozzávalókat és dagaszd ki a tésztát. 5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki másfél ujjnyi vastagra és kb. 2 cm-es pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát. Tedd sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le a felületét. 50 perc…
Egy tálba mérd össze a tészta hozzávalóit és a langyos vízzel, egy fakanál segítségével készíts homogén tésztát. Ha alaposan kidagasztottad, akkor tedd bele a sajtot és a diót is. 8-10 db kerámia bögrét olajozz ki és a tésztát oszd el a bögrékben. 20 perc pihentetés után 800 W-on kb. 2…
Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni. Tészta elkészítése: A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy…
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így…
A hozzávalókat gondosan mérd ki és dagaszd be a tésztát a langyos tejjel. Letakarva pihentesd 30 percet, majd mérd ki mérlegen egyenként a tésztákat. A nyuszi feje kb. 50 g/db, a fülei darabonként 15 g/db. A nagy tésztákat gömbölyítsd fel, a kicsi tésztákat sodord ki, majd hajlítsd meg és tedd…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
Minden hozzávalót mérj ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd 17 egyenlő részre oszd szét. Gömbölyítsd fel és kb. 1 cm vastagra nyújtsd el. Egy teflonos serpenyőt (olaj nélkül) melegíts át és oldalanként 3-4 percig süsd alacsony hőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd a tésztát kettő egyenlő részre, majd felgömbölyítve, letakarva pihentesd legalább 20 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki a tésztát kb. 40 cm átmérőjűre és 16 egyenlő részre vágd fel. Kend meg az olvasztott margarinnal és csavard fel…
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
A burgonyát reszeld le almareszelőn és tedd rá a tésztába való sót. 5 perc várakozás után add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy nagyon lágy tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Serpenyőben melegíts olajat, egy kanállal szaggasd bele a mackókat és mindkét…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és dagaszd ki alaposan a fánkot. A tésztának közepesen lágynak kell lennie. Letakarva pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és egy kb. 9 cm átmérőjű kerek kiszúróval szúrd ki a tésztát. Egy tésztalapra tegyél pár vékony karika banánt és egy kevés apróra…
A hagymát szálasra vágd fel és kevés cukron és zsíron alaposan pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A lisztet a vajjal morzsold össze, azután adj hozzá minden hozzávalót a hagyma kivételével és dagaszd ki a tésztát. A végén tedd bele a hagymát és még pár mozdulattal dolgozd bele. Hűtőben pihentesd letakarva…
A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal dagaszd ki alaposan a tésztát. Kissé lágyabb tésztát kell, hogy kapj dagasztást követően. Egy tálat olajozz ki és tedd bele a tésztát, majd fóliázd le és tedd meleg helyre 45 percre. Mérd ki a tésztát egyenként 250 grammra és formázz belőle kis…
A kimért hozzávalókat tedd egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy lágy tésztát kell, hogy kapj. Tedd olajos tálba és takard le 15 percre, az idő elteltével gömbölyítsd át, majd újra takard le 15 percre. Mérd ki a tésztát kb. 100 g-os darabokra és egy olajos papírra nyújtsd…
A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze. A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze. Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be…
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
A mazsola kivételével minden nyersanyagot mérj össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen. 50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 15-20 cm hosszúra és formázz belőle egy nyolcas formát,…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A burgonyát főzd meg és törd át alaposan, majd hagyd kihűlni. Ezután minden nyersanyagot mérj a burgonyához és alaposan dagaszd ki. Egy közepesen lágy tésztát kell, hogy kapj, ami kissé ragacsos. 5-10 perc pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Letakarva keleszd kb.…
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni. A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
Minden hozzávalót mérj ki és dagasztógépben dagaszd be a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Oszd a tésztát 70 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után kb. 30 cm-es madzagokat vágj és kösd át vele lazán a zsemléket úgy, hogy tököt formázzon. 30-40 perc kelesztés után 190 °C-os…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát! A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet. A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas, jól kidolgozott tésztát és letakarva pihentesd kb. 20 percet. A tésztát oszd 4 felé és gömbölyítsd fel. Kézzel vagy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztákat kb. 20-25 cm-es kerek lapokká és kend meg egyenletesen a tejföllel. Szórd meg reszelt mozzarella sajttal és…
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni. Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet. A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Minden nyersanyagot mérj ki és egy robotgépben dagaszd ki alaposan! Egy lágy tésztát kell készíteni! Letakarva keleszd 30-40 percet, majd 50 g-os darabokra gombócozd ki a tésztát! Előmelegített gofri sütőben süsd aranybarnára! Jó étvágyat kívánunk!
Minden hozzávalót mérj össze és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Dagasztás után pihentesd a tésztát 10-15 percig, majd mérd ki egyesével 100 g-os darabokra és felgömbölyítve tedd őket egy olajos tálcára. Felületét is olajozd, majd fóliázd le alaposan és egy éjszakára tedd a hűtőbe! Másnap a sütés megkezdése előtt kb.…
Töltelék elkészítése: A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával. A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport. Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki. Tészta készítése: A margarin kivételével…
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal. A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás…
Minden nyersanyagot készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal gyúrd be a tésztát. További folyadék hozzáadása nem szükséges, mivel elég gazdag a tészta összetétele. Hűtőben letakarva pihentesd a tésztát kb. 1 órát, majd sodrófával nyújtsd ki 0,5 cm vastagságra és szaggasd ki vagy vágd fel egy éles késsel kb. olyan…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet, majd 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel. Letakarva pihentesd 10 percet, majd formázz belőle vekni alakú kis molnárkákat. Sütőpapíros lemezre tedd a tésztákat és letakarva keleszd kb. 50 percet. Kelesztés felénél…
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig. Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége. Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A banánt aprítsd fel és a cukorral, folyadékokkal turmixod össze. A többi hozzávalót mérd ki egy tálba és a banános péppel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd legalább 1 órát. Mérd ki a tésztát 350 g-os darabokra és formázz belőle hasábokat. Tedd sütőformába (22 cm x 7 cm x 10…
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze. Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki. A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
Minden nyersanyagot készíts elő egy tálba és a langyos vízzel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd meleg helyen legalább 30 percig. 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és mindegyiket gömbölyítsd fel, majd letakarva 10 percet pihentesd. Nyújtsd ki a tésztát kb. 20 cm-re, majd formázz belőle karikát! Sütőpapíros lemezen…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával. Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
Töltelék elkészítése: Az almát nagy lyukú reszelőn reszeld le és keverd el az ízesítőkkel, majd 10-15 perc után nyomkodd ki! Fánk elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel.…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és a hagyma kivételével dagaszd be kézmeleg folyadékkal. A végén keverd bele a pirított hagymás is. Letakarva keleszd legalább 40 percig, majd 80 grammos darabokra vágd és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után 15 cm-es hosszúzsemléket formázz és tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd kb. 50…
A gyümölcsök és magvak kivételével mindent készíts elő és alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén keverd bele a gyümölcsöket, magvakat. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 1 órát. Kelesztést követően oszd 2 felé a tésztádat és gömbölyítsd fel, majd képezz a közepébe egy lyukat. Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és…
Mézeskalácsos krém (tésztába): A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval. Almás töltelék (tetejére): Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is. ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet. A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel. Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel. Sütőpapíros lemezre…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.