Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kürtős kalács fagyival

Kürtős kalács fagyival
A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk alufóliával. Felületét enyhén olajozzuk. A friss élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukor harmadával. A többi hozzávalót összekészítjük a dagasztótálba és a felfuttatott élesztővel selymes, félkemény tésztát készítünk. Letakarva 20 percig érleljük. 90 grammos adagokat mérünk ki, kisodorjuk és a kúpra feltekerjük, asztalon összedolgozzuk. Felületét enyhén nedvesítjük és finomított kristálycukorba forgatjuk. 15-20 percet kelesztjük és forró 220 °C-os sütőben sütjük kb. 10-12 percet. Kihűlés után fagylalttal töltjük.
Elkészítés lépései: 
Kürtős kalács fagyival elkészítésének 1. lépése
-
Elkészülési idő: 
kb. 1,5 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g finomliszt
  • 25 g friss Budafoki élesztő
  • 40 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 5 g só
  • 25 g vaj
  • 230 g magas zsírtartalmú tej
  • kedvenc fagyink
  • néhány kartonlap
  • alufólia
  • étolaj a kenéshez
  • kristálycukor