Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa
Az összekevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk a tésztánkat és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a szobahőmérsékletű margarinban elkeverjük az apróra vágott medvehagymát. 1 óra után a hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkára téve kinyújtjuk, a felét megkenjük a medvehagymás margarinnal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, ezt megkenjük szintén a medvehagymás, margarinnal, és ráhajtogatva a két végét fél órára ismét visszatesszük a hűtőbe. Fél óra letelte után ismét kinyújtjuk a tésztánkat, áthajtogatjuk, mint előzőleg tettük és egy fél órát megint pihentetjük a hútőben. Ha letelt a fél óra, a tésztánkat ujjnyi vastagra kinyújtuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és egy felvert tojással megkenve a pogácsák tetejét, 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Majd feladjuk az asztalra.
Elkészülési idő: 
Kb. összesen 180 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 60 dkg BIO teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 40 dkg durumliszt
  • 2 evőkanál só
  • 50 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 375 gr tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 csipetnyi kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • A rétegezéshez: 15 dkg (lágy) margarin + 10 dkg medvehagyma
  • Kenéshez: 1 tojás