Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mentes almás kalács

Mentes almás kalács
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott étcsokival vagy margarinnal felolvasztott cukrozatlan kakaóporral csíkokat húzunk a tetejére.Én házi cukormentes lekvárral tálaltam.A kalács édeskés ízét az alma adja.
Elkészülési idő: 
2,5 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 40 dkg kevert liszt fele graham fele zabliszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojás egy a tésztába egy darab sárgája a kenéshez
  • 3 db idared alma
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • édesìtő ìzlés szerint
  • késhegynyi só
  • 5 dkg l.m.margarin
  • 3 dkg olvasztott diabetikus étcsoki vagy cukrozatlan kakaópor margarinnal felfőzve