Sajtos-kolbászos perec

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. 1 órára félre rakjuk pihenni.
A töltelékhez való kolbászt ledaráljuk, ezután kisujjnyi vastag hurkákat készítünk belőle (10 darabot) és a hűtőbe rakjuk.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, az így kapott darabokat kb. 3 ujjnyi vastag és 40 cm hosszú darabokra nyújtjuk és mindegyikbe helyezünk 1 csíkot a kolbásztöltelékből. A megtöltött tésztáinkat feltekerjük, párszor sodorjuk és perecet formálunk belőlük. Ezután megkenjük tojással, 30 percig kelesztjük.
A megkelt, nyers pereceinket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, újból megkenjük tojással és beszórjuk sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítés lépései:
1
Elkészülési idő:
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Bonyolultság:
Haladó
Szerző:
Budafoki élesztő
Hozzávalók:
- Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss Budafoki élesztő
- 5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1,5 tk só
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- Töltelék:
- 50dkg kolbász
- Lekenéshez:
- 1 tojás
- 10 dkg gouda sajt