Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Serpenyős húskrémes lepény

Hozzávalók

  • búzafinomliszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    10 g
  • cukor
    5 g
  • étolaj
    50 g
  • tej
    300 ml
  • TÖLTELÉK:
  • húsos melegszendvics krém
    1 konzerv
  • sajt
    200 g

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet.

Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat.

A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd meg mindkét oldalát pár perc alatt.

Kend meg a tésztát a melegszendvicskrémmel szórd meg sajttal majd hajtsd félbe és még 1-2 percig süsd.