A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat,…
10 db-hoz hozzávalók:, Liszt (BL-55) – 400 g, Budafoki élesztő – 25 g , Só – 10 g, Víz – 240 ml Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk,…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
Az élesztőt langyos vízben elmorzsoljuk hozzáadunk kiskanál cukrot 1 e.k.zablisztet letakarva 10 percig kelni hagyjuk.A zablisztet egy mély tálba tesszük mélyedést formálunk a közepébe ebbe öntjük a megkelt élesztőt és olajat.Alaposan összegyúrjuk néhányszor a deszkához csapjidjuk.A tetejét megszórjuk zabliszttel és egy órán keresztül letakarva szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.Kilisztezett deszkán virág alakúra…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd…
50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5…
Díszítés opcionális, én kb a felsorolt alapanyagokat használtam fel, de ez mindenki saját ízlése, fantáziája szerint variálható. Elkészítés lépései: A tésztát robotgép segítségével alaposan összekeverjük, dagasztjuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem biztos hogy kell bele a 4 dl! Kb fél órát hagyjuk kelni, majd 2 kerek pizzalapot nyújtunk. Elősütjük,…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk cukorral.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olajat és alaposan kidolgoztam a tésztát.Gombócot formáltam belőle és rizslisztes deszkán vékonyra kinyújtottam.Megkentem a puha margarinnal és a kikevert pizzakrémmel.Rátettem a szalámit és a…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.