Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Ciabatta

Ciabatta
Videó: 
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat, tepsire helyezzük, betesszük a 250°-ra előmelegített sütőbe és kb. 10-14 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Ciabatta elkészítésének 1. lépése
1
Ciabatta elkészítésének 2. lépése
2
Ciabatta elkészítésének 3. lépése
3
Ciabatta elkészítésének 4. lépése
4
Elkészülési idő: 
10-14 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 1 kg BL-55
  • 20 g Budafoki élesztő
  • 18 g só
  • 50 g olíva olaj
  • 20 g kovász
  • 750 ml víz